Često postavljana pitanja

Studentska prava i iskaznice

Prema evidenciji u ISSP sustavu Vi nemate redovan upis u ovu akademsku godinu. Obratite se referadi visokog učilišta da Vam regulira status redovnog studenta za ovu akademsku godinu.

Da biste riješili problem, potrebno je pokazati na uvid osobnu iskaznicu na referadi Vaše ustanove koja će podatke o prebivalištu zavesti u Informacijski sustav studentskih prava.

Uvjeti i način korištenja kartice isti su u svim restoranima studentske prehrane bez obzira na sjedište ustanove koju pohađate. Dakle, iskaznicu možete koristiti u Rijeci ako studirate u Puli.

Korisnici potpore koji upisuju akademsku godinu studija pravo na potporu ostvaruju u razdoblju od 1. listopada tekuće do 15. listopada sljedeće kalendarske godine, osim u razdoblju od 16. srpnja do 31. kolovoza. Dakle, subvencija je dodijeljena do 15. srpnja.

Obrazovne usluge

Kao djelatnik visokog učilišta imate pravo na pohađanje tečajeva Srca po povlaštenim cijenama, a pohađanje određenih tečajeva za članove akademske zajednice je besplatno.

Polaznici koji su uplatili školarinu za pohađanje tečaja koji je otkazan mogu odabrati pohađanje istog tečaja u nekom drugom terminu, pohađanje nekog drugog tečaja iste cijene, nadoplatiti razliku za odabrani tečaj po višoj cijeni ili zatražiti povrat uplaćenih sredstava. Navedeno pravo nemaju oni polaznici koji nisu došli na tečaj čije je održavanje otkazano zbog premalog broja prisutnih polaznika.

S obzirom na to da vaše odsustvo nije bilo duže od jedne trećine trajanja tečaja, možete preuzeti svoju potvrdu.

Priručnici su popratni materijal uz tečajeve i ne možete ih kupiti. Srce je objavilo dio obrazovnih materijala u otvorenom pristupu kako bi ti sadržaji bili svima dostupni. U većini slučajeva su, osim priručnika, dostupne i popratne datoteke s vježbama. Na portalu OER možete pronaći online tečajeve, priručnike i druge obrazovne materijale koji su rezultat rada zaposlenika Srca.

Automatska registracija u abc.srce.hr uz pomoć elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr omogućena je samo članovima akademske zajednice (studentima, nastavnicima i djelatnicima visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta). Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice na tečajeve se samostalno prijavljuju putem lokalnog korisničkog računa. Lokalnim računom koriste se polaznici koji nemaju AAI elektronički identitet te oni koji ga posjeduju, ali su izvan sustava znanosti i visokog obrazovanja (na primjer, djelatnici srednjih škola). Upute za prijavu tečaja

Nastavne cjeline u online tečaju otvaraju se u novom skočnom prozoru. Zato je potrebno prethodno dozvoliti otvaranje skočnih prozora (pop-up) u web pregledniku koji trenutno koristite. Tek kada ih dozvolite, moći ćete pristupiti sadržaju.

Za sve online tečajeve koji su pregledani u cijelosti omogućeno je automatsko izdavanje potvrde i digitalne značke. Mogućnost za preuzimanje potvrde prikazat će se na dnu popisa tema tečaja te se potvrda može preuzeti na vlastito računalo i ispisati na pisaču.

Eduroam pristup Internetu

Upute za pristup domskoj mreži možete naći na: www.eduroam.hr/installer.html, a ako se pojave problemi, za rješavanje stanari se mogu obratiti nadležnoj službi studentskog doma koja će im pomoći.

Distribucija Microsoftovih proizvoda

Office 365 mogu koristiti svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet, uz uvjet da se njihova matična ustanova registrirala za korištenje usluge (http://www.srce.unizg.hr/office365/). Informaciju je li se vaša ustanova registrirala za korištenje usluge možete zatražiti u IT službi svoje ustanove.