Često postavljana pitanja

Zanima me imaju li izvanredni studenti pravo na snižene cijene informatičkih tečajeva?
Izvanredni studenti ostvaruju jednake pogodnosti kao i redovni studenti. Cjenik osnovnih tečajeva Srca.
Ja sam zaposlenik na fakultetu, plaćam li ja onda punu cijenu ili kao član akademske zajednice imam pravo na neke besplatne tečajeve kod vas?
Kao djelatnik visokog učilišta imate pravo na pohađanje tečajeva Srca po povlaštenim cijenama, a pohađanje određenih tečajeva za članove akademske zajednice je besplatno.
Uplatio sam naknadu za pohađanje tečaja, kakav je postupak ako se tečaj otkaže?
Polaznici koji su uplatili školarinu za pohađanje tečaja koji je otkazan mogu odabrati pohađanje istog tečaja u nekom drugom terminu, pohađanje nekog drugog tečaja iste cijene, nadoplatiti razliku za odabrani tečaj po višoj cijeni ili zatražiti povrat uplaćenih sredstava. Navedeno pravo nemaju oni polaznici koji nisu došli na tečaj čije je održavanje otkazano zbog premalog broja prisutnih polaznika.
Pohađala sam vaš tečaj, ali sam bila spriječena sudjelovati na zadnjem predavanju. Zanima me mogu li dobiti potvrdu o završenom tečaju iako sam propustila jedno predavanje?
S obzirom na to da vaše odsustvo nije bilo duže od jedne trećine trajanja tečaja, možete preuzeti svoju potvrdu.
Nisam polaznik vaših tečajeva, ali sam zainteresiran za vaše priručnike. Mogu li kupiti priručnike koji se inače dobiju na tečaju?
Priručnici su popratni materijal uz tečajeve i ne možete ih kupiti. Srce je objavilo dio obrazovnih materijala u otvorenom pristupu kako bi ti sadržaji bili svima dostupni. U većini slučajeva su, osim priručnika, dostupne i popratne datoteke s vježbama. Na portalu na http://www.srce.unizg.hr/portal-oer možete pronaći online tečajeve, priručnike i druge obrazovne materijale koji su rezultat rada zaposlenika Srca.
Učiteljica sam u školi, zašto mi nije omogućena automatska registracija u sustav za prijavu na tečajeve Srca abc.srce.hr?
Automatska registracija u abc.srce.hr uz pomoć elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr omogućena je samo članovima akademske zajednice (studentima, nastavnicima i djelatnicima visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta). Polaznici koji nisu članovi akademske zajednice na tečajeve se samostalno prijavljuju putem lokalnog korisničkog računa. Lokalnim računom koriste se polaznici koji nemaju AAI elektronički identitet te oni koji ga posjeduju, ali su izvan sustava znanosti i visokog obrazovanja (na primjer, djelatnici srednjih škola). Više
Plaćaju li studenti pohađanje tečaja Linux System Administration I (L110)?
Da, cijena pohađanja tečaja Linux System Administration I (L110) za studente iznosi 600,00 kn. U cijenu je uključen PDV. Cijene pohađanja svih tečajeva Linux akademije možete naći ovdje.
Prijavio sam se na kratki online tečaj "Osnove e-učenja", ali ne mogu dobiti sadržaj nijedne od tamo prisutnih poveznica. Možete li mi pomoći da dođem do sadržaja online tečaja?
Nastavne cjeline u online tečaju otvaraju se u novom skočnom prozoru. Zato je potrebno prethodno dozvoliti otvaranje skočnih prozora (pop-up) u web pregledniku koji trenutno koristite. Tek kada ih dozvolite, moći ćete pristupiti sadržaju.
Da li se po završetku dobije potvrda o odslušanom online tečaju?
Za sve online tečajeve koji su pregledani u cijelosti omogućeno je automatsko izdavanje potvrde i digitalne značke. Mogućnost za preuzimanje potvrde prikazat će se na dnu popisa tema tečaja te se potvrda može preuzeti na vlastito računalo i ispisati na pisaču.
Mogu li se kao student prijaviti za korištenje usluge Office 365?
Office 365 mogu koristiti svi koji posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet, uz uvjet da se njihova matična ustanova registrirala za korištenje usluge (http://www.srce.unizg.hr/office365/). Informaciju je li se vaša ustanova registrirala za korištenje usluge možete zatražiti u IT službi svoje ustanove. [Video].
Nalazim se u studentskom domu Cvjetno naselje. Od kada sam dobila svoj korisnički identitet (što je bilo prije nekoliko dana), ne mogu se spojiti na internet. Kome se trebam obratiti?
Upute za pristup domskoj mreži možete naći na: www.eduroam.hr/installer.html, a ako se pojave problemi, za rješavanje stanari se mogu obratiti nadležnoj službi studentskog doma koja će im pomoći.
U menzi računalo ne prihvaća moju studentsku iskaznicu. Pogledao sam na stranici https://issp.srce.hr/ i vidio da mi je razina prava 0. Što trebam učiniti?
Prema evidenciji u ISSP sustavu Vi nemate redovan upis u ovu akademsku godinu. Obratite se referadi visokog učilišta da Vam regulira status redovnog studenta za ovu akademsku godinu.
Student sam iz Splita koji studira u Zagrebu, a ipak imam saldo na iskaznici kao student s prebivalištem u Zagrebu. Kako mogu ostvariti veću razinu prava?
Da biste riješili problem, potrebno je pokazati na uvid osobnu iskaznicu na referadi Vaše ustanove koja će podatke o prebivalištu zavesti u Informacijski sustav studentskih prava.
Ne mogu zatražiti iskaznicu za studenta na razmjeni, u čemu može biti problem?
Da biste mogli zatražiti iskaznicu za stranog državljana te da bi student imao ispravno pravo na prehranu, mora biti upisan na neki Vaš studij koji pohađa. Uz upis u trenutnu akademsku godinu ili semestar mora mu biti zavedena i mobilnost (program i trajanje) ako postoji.
Zanima me da li ja kao redovan student pulskog sveučilišta mogu jesti i plaćati studentskom iskaznicom u menzi u Rijeci?
Uvjeti i način korištenja kartice isti su u svim restoranima studentske prehrane bez obzira na sjedište ustanove koju pohađate. Dakle, iskaznicu možete koristiti u Rijeci ako studirate u Puli.
Saldo na mojoj iskaznici je smanjen u srpnju, možete li mi reći zašto?
Korisnici potpore koji upisuju akademsku godinu studija pravo na potporu ostvaruju u razdoblju od 1. listopada tekuće do 15. listopada sljedeće kalendarske godine, osim u razdoblju od 16. srpnja do 31. kolovoza. Dakle, subvencija je dodijeljena do 15. srpnja. Kako provjeriti stanje? [Video]