50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Smotra 2020. pristupačno

Štand Srca na virtualnoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2020

Ove, 2020. godine, Smotra Sveučilišta u Zagrebu odvija se virtualno. Štand Srca ostvaren je pomoću ilustracije izložbenog prostora u kojem se predstavlja Srce. Na ilustraciji je mišem moguće kliknuti na pojedine točke i tako se otvara prozor u kojem se nalazi tekst, slika ili video zapis, a koji predstavljaju sadržaj kojim se Srce predstavlja budućim studentima. S obzirom na to da modul u kojem je štand izrađen nije u potpunosti pristupačan (preuzet je iz H5P biblioteke), na ovoj su stranici izdvojeni i opisani dijelovi ilustracije te sadržaj i poruke koje se prenose kad se klikne na pojedini označeni dio ilustracije. Na ovu je stranicu moguće primijeniti mogućnosti iz widgeta za pristupačnost u donjem desnom dijelu stranice (font za disleksiju, kontrast pozadine i slova, veća slova i podcrtavanje poveznica).

 

studentica na štandu

Opis slike: Studentica u plavoj majici s kapuljačom i logotipom Srca stoji s desne strane štanda Srca.

Poruka koju prenosi: Pozdrav, želimo ti dobrodošlicu na štand Srca. Slobodno razgledaj, a ako te još nešto zanima, pitaj nas slobodno.


student na štandu, drži mobitel

Opis slike: Student u plavoj majici s kapuljačom i logotipom Srca stoji iza štanda Srca, u ruci drži mobitel.

Poruka koju prenosi: Srce je već dugo na društvenim mrežama Facebook, Twitter, LinkedIn i Youtube i tamo možeš pratiti uvijek nove informacije o našim uslugama i projektima kojima se bavimo. Lajkaš li nas?


logotip AAI@EduHr na monitoru

Opis slike: U jednom dijelu izložbenog prostora su stolovi s računalima. Na računalu na slici prikazan je logotip usluge AAI@EduHr.

Poruka koju prenosi: Svoj identitet i status studenta u fizičkom svijetu dokazuješ X-icom, a u digitalnom svijetu AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, koji ćeš dobiti na faksu, pristupaš mnogim uslugama za studente: prijavljuješ ispite, provjeravaš stanje na X-ici, prijavljuješ se za stipendiju, vadiš potvrde o studiranju, pristupaš tečajevima Srca i još mnogo toga.


logotip Tečajevi Srca na monitoru

Opis slike: Posjetiteljica sjedi za drugim stolom s računalom i gleda u monitor na kojem je logotip Tečajeva Srca.

Poruka koju prenosi: Čeka te pisanje maturalne radnje, ali i puno seminarskih radova i prezentacija na faksu. Ako smatraš da bi tvoje vještine rada u Wordu i PowerPointu prethodno trebalo malo unaprijediti, možeš preko sustava za e-učenje pohađati tečajeve Worda i PowerPointa, a možda ćeš za sebe pronaći i druge zanimljive teme. Svi tečajevi su online i besplatni.


hrčak

Opis slike: Ispred samog štanda sjedi mali hrčak i jede keks.

Poruka koju prenosi: Sviđa ti se naš hrčak? U Srcu imamo puno neobičnih ljubimaca (dabararapuh), a s nekima ćeš se susresti već tijekom studija. Za svoje seminarske radove istraživat ćeš znanstvene i stručne radove koje je prikupio hrčak jer je Hrčak centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima. Kada napišeš svoj završni i/ili diplomski rad onda će on biti pohranjen u sustavu Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija (Dabar).


plakat eduroam i pristupna točka za wifi

Opis slike: Na zidu iza prezentera nalazi se poster eduroama, a iznad njega pristupna točka za eduroam.

Poruka koju prenosi: Provjeri postavke svojeg računala i mobitela, je li sve spremno za spajanje na eduroam? Ako još nisi, podesi svoj uređaj za spajanje na eduroam, potpuno besplatnu uslugu pristupa internetu za sve učenike, studente, nastavnike i znanstvenike koji imaju AAI@EduHr elektronički identitet! To možeš napraviti tako da ispravno podesiš uređaj pomoću installer.eduroam.hr, a onda se sa svojim e-identitetom možeš spojiti na eduroam pristupne točke na više od 24 000 lokacija u Hrvatskoj i svijetu.

 


studomat kiosk

Opis slike: Posjetitelj koristi Studomat.

Poruka koju prenosi: Studomat je modul Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU) pomoću kojeg možeš pregledavati svoje podatke, obavljati upise u više godine, prijavljivati (a nadamo se manje odjavljivati) ispite i razne druge stvari. Studomat ćeš do kraja studija savladati jednako dobro kao i odlazak u menzu. :)


naslagane skripte

Opis slike: Na štandu se nalaze priručnici za Tečajeve Srca objavljeni u otvorenom pristupu.

Poruka koju prenosi: Na našim stranicama možeš preuzeti priručnike za učioničke tečajeve, pristupiti besplatnim online tečajevima i pogledati snimke zanimljivih seminara i predavanja. 


leci

Opis slike: Osim priručnika na štandu se nalaze i leci te drugi promidžbeni materijali.

Poruka koju prenosi: Većina fakulteta Sveučilišta u Zagrebu online kolegije drži na našem sustavu za udaljeno učenje Merlin pa ćeš vrlo vjerojatno i tamo naletjeti na našu podršku, a sve što bi te moglo kao budućeg studenta zanimati o uslugama Srca i što ti sve Srce nudi možeš pronaći na našim stranicama za studente.


televizor

Opis slike: Na jednom od zidova izložbenog prostora postavljen je veliki televizor.

Poruka koju prenosi: Prikazuju se dva promotivna animirana filmića usluga Srca: Tečajevi Srca i X-ica.

Animirani filmić: Tečajevi Srca

Opis prve scene: U prvom je kadru u krupnom planu student koji prati predavanje. U drugom kadru prikazuje se što student prati: učitelja koji na ploči pokazuje ispisani popis tečajeva Srca.

Naracija: „Na tečajevima Srca možeš naučiti o osnovama uporabe računala, o web-tehnologijama i drugim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama.„

Opis druge scene: Pogled na studenta se proširuje i sad se prikazuje njegovo cijelo okruženje: radni stol, monitor, ležerno podignute noge na stolu, student uzima gutljaj čaja. Ovim se proširenjem studenta prebacuje u kućnu atmosferu dajući naglasak sljedećoj naraciji.

Naracija: „Online tečajevi omogućavaju da sam biraš mjesto i vrijeme kad ćeš se posvetiti učenju.“

Odjavni ekran filmića: logotip Srca i web adresa Tečajeva Srca.

Animirani filmić: X-ica

Opis prve scene: Student stoji u redu na blagajni u studentskoj menzi, ispred njega je pladanj s ručkom. Student pokazuje X-icu.

Naracija: „Svoj identitet i status studenta u fizičkom svijetu dokazujete X-icom.“

Opis druge scene: Isti student prijavljuje se svojim elektroničkim identitetom AAI@EduHr u Studomat kiosk.

Naracija: „a u digitalnom svijetu AAI@EduHr elektroničkim identitetom.“

Odjavni ekran filmića: logotip Srca i web adresa AAI@EduHr.