Mobilna aplikacija za sustav Merlin

Sustav Merlin dostupan i na dlanu, bilo gdje i bilo kada.

O aplikaciji

Merlin Mobile aplikacija za Android uređaje omogućava brzi pristup sustavu s mobilnih uređaja te primanje push obavijesti na uređaj bez potrebe za stalnim osvježavanjem web stranica. Aplikacija je namijenjena korisnicima kako bi bili "uvijek dostupni i obaviješteni" na sustavu Merlin, a pruža i brz pristup sustavu Merlin i e-kolegijima kojima korisnik može pristupiti sa svojeg mobilnog uređaja.

Nastavnicima ova aplikacija može poslužiti i kao mjesto virtualne prisutnosti, odnosno mjesto gdje će biti dostupni za pitanja svojim studentima kad god to sami žele. 

Aplikacija Merlin Mobile je dorađena inačica službene Moodle mobilne aplikacije koju je Ceu tim prilagodio za rad s infrastrukturom Srca. U pozadini aplikacije nalazi se sustav koji omogućava pristup sustavu Merlin i promptnu isporuku push obavijesti. Push obavijesti korisniku javljaju primitak poruke, poput onih iz foruma, privatnih poruka i slično. 

Upute za instalaciju

1. Ako ste koristili aplikaciju u prošloj akademskoj godini (2017.-2018.), potrebno ju je deinstalirati.

2. Aplikaciju za Android uređaje možete preuzeti ovdje. (nije dostupna za iOS uređaje)

3. Nakon preuzimanja, aplikaciju instalirajte te po završetku instalacije pokrenite.

4. Nakon toga će uređaj zatražiti otvaranje internetskog preglednika, u kojem je potrebno prijaviti se u sustav Merlin.

5. Nakon uspješne prijave, uređaj će se vratiti u aplikaciju Merlin Mobile, a u slučaju da se to ne dogodi, trebate ponovno otvoriti aplikaciju i još jednom upisati adresu sustava Merlin. Time će prijava u sustav biti dovršena i korisnik će odmah moći primati push obavijesti i koristiti se sustavom Merlin.