Osnove JavaScripta

Šifra: C501
Trajanje: 12 školskih sati
Način održavanja: tri uzastopna dana po četiri školska sata (3 x 4)
Opis tečaja:

Polaznici će se na ovom tečaju upoznati s osnovnim pojmovima, metodama i postupcima pri programiranju u skriptnom jeziku JavaScript. Na tečaju će se polaznici osposobiti da samostalno pišu jednostavne programe, s posebnim naglaskom na web-obrasce. Tečaj je namijenjen autorima HTML-dokumenata koji žele olakšati uporabu HTML-stranica dodavanjem dinamički izmjenjivog sadržaja.

Sadržaj: Što je JavaScript, upoznavanje s jezikom, varijable i objekti, operatori, funkcije, naredbe za kontrolu tijeka, obrasci, JavaScript biblioteka – jQuery, korisne skripte.
Potrebno predznanje: Od polaznika se očekuje poznavanje i snalaženje u operacijskom sustavu Windows (E230 ili E208) i poznavanje osnova HTML-a (C201). Poželjno je poznavanje osnova programiranja i osnova uporabe CSS-a (C220).
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na tečajeve
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike (PDF)priručnik za polaznike (docx), popratne datoteke (ZIP)
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju tečajeva iz programa Tečajevi Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju.