50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Uvod u SQL

Šifra: D301
Trajanje: 20 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: pet dana po četiri školska sata (5 x 4)
Opis tečaja: Polaznici će se upoznati s bazama podataka, naučiti glavne koncepte vezane za baze podataka i dobiti osnovne preporuke za dizajniranje baze podataka.
U radu s upitnim jezikom SQL, korisnici će naučiti kako kreirati i mijenjati strukturu baze podataka, zatim unositi, ažurirati i brisati podatke, te postavljati jednostavne i složene upite na bazu podataka.
Osim pomoću SQL naredbi, korisnici će naučiti raditi s bazom podataka i pomoću grafičkog sučelja.
Na tečaju se radi s konkretnim primjerom baze podataka te će korisnici dobiti dobar uvid u brojne praktične probleme i način njihovog rješavanja.
Polaznici će tijekom tečaja koristiti Microsoft SQL Server, no velik dio stečenog znanja bit će primjenjiv i na ostalim sustavima za upravljanje bazama podataka.
Sadržaj: Kreiranje tablica, selektiranje podataka, postavljanje uvjeta na selekciju, unos, izmjena i brisanje redaka, pomoćne funkcije, strani ključ i tipovi veza između tablica, spajanje tablica, agregatne funkcije, grupiranje podataka, operacije nad skupovima, podupiti, pogledi, indeksi.
Potrebno predznanje: Snalaženje u operacijskom sustavu Windows (E230 ili E208). Poželjno je poznavanje osnova programiranja.
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na tečajeve
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (1,80 MB), DOCX (952 KB), popratne datoteke ZIP (200 KB)
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju.