Programiranje u Pythonu

Šifra: D460
Trajanje: 16 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: četiri uzastopna dana po četiri školska sata (4 x 4)
Opis tečaja: Na ovom tečaju polaznici će se upoznati s naprednijim konceptima programiranja u programskom jeziku Python, kao što su iznimke, objektno orijentirano programiranje, oblikovni obrasci u programiranju i algoritmi sortiranja. Tako naučeni koncepti primjenjivi su i na većinu drugih programskih jezika te istodobno omogućavaju lakše snalaženje prilikom nadograđivanja vlastitoga znanja nakon tečaja uporabom izvora na webu i ostale literature. Nakon tečaja polaznici će posjedovati kompetencije potrebne za rješavanje složenijih programskih zadataka u programskom jeziku Python.
Sadržaj: Specifičnosti programskog jezika Python, napredno korištenje funkcija, iznimke, objektno orijentirano programiranje, algoritmi sortiranja i oblikovni obrasci.
Potrebno predznanje: Poznavanje rada na računalu (E205 ili E208) i poznavanje osnova programiranja u programskom jeziku Python (D450)
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (2,93 MB), DOCX (770 KB)
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na tečajeve
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju.