Prezentacije

(PowerPoint 2016)
Šifra: E630
Trajanje: 12 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)

Način održavanja:

tri uzastopna radna dana po četiri školska sata (3 x 4) ili subota i nedjelja po šest školskih sati (2 x 6)
Opis tečaja:

Na tečaju se polaznici upoznaju s izradom elektroničkih prezentacija na računalima. Ovaj tečaj sadržajem objedinjuje dosadašnji osnovni i napredni tečaj.

Tečaj je namijenjen polaznicima koji su početnici u radu s ovim programom ili su se njime malo služili, ali i polaznicima koji se već snalaze na osnovnoj razini, a žele sistematizirali i nadopuniti svoje znanje. Na tečaju će naučiti izraditi i oblikovati prezentaciju, unositi tekst, ugrađivati tablice, grafikone, dijagrame, grafičke objekte, multimedijski sadržaj, povezivati i uvoziti podatke te pripremiti prezentaciju za prikazivanje ili ispis.

Sadržaj: Uporaba programa za izradu prezentacija, rad sa slajdovima, unos i obrada teksta, tablice u prezentaciji, grafikoni i dijagrami u prezentaciji, multimedijski sadržaji u prezentaciji, matrica slajda, povezivanje podataka, prezentacijski efekti, prikazivanje i ispis prezentacije, savjeti za kvalitetnu izradu i izvedbu prezentacije.
Potrebno predznanje: Od polaznika ovog tečaja očekuje se da zna koristiti miš i tipkovnicu, tj. da posjeduje osnovno znanje u radu s operacijskim sustavom Windows (E230 ili E208).
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na tečajeve
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (4,52 MB), DOCX (5,60 MB), popratne datoteke ZIP (23,27 MB)
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju.