Osnove rada s alatima za snimanje i obradu videosadržaja

(OBS Studio, Shotcut)
Šifra: M200
Trajanje: 12 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: tri uzastopna dana po četiri školska sata (3 x 4)
Opis tečaja:

Na tečaju će polaznici steći osnovnu razinu znanja rada u programima OBS Studio i Shotcut te će, nakon uspješnog završetka tečaja, moći samostalno stvarati cjelovite videosadržaje. Polaznici će na tečaju naučiti konfigurirati program za snimanje, postavljati efekte, prijelaze i filtre, podešavati zvuk, obrađivati videosadržaje, uvoziti i izvoziti videosadržaj u željenom formatu, koristiti animacije, vizualne efekte i objavljivati videosadržaje.

Sadržaj:

Upoznavanje radnog prostora programa OBS Studio, dodavanje izvora i kreiranje scena u OBS Studiju, upoznavanje radnoga prostora programa Shotcut, montaža multimedijskih sadržaja, animacije i vizualni efekti, rad s tekstom, spremanje i objava videosadržaja.

Potrebno predznanje: Poznavanje osnova rada s računalom i rada s mapama i datotekama (E230 ili E208), te osnovno poznavanje engleskog jezika.
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na obrazovne programe Srca
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (1,76 MB), DOCX (6,67 MB)popratne datoteke ZIP (707 MB)
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju i digitalne značke.