Osnove rada u WordPressu

Šifra: C701
Trajanje: 12 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: tri uzastopna dana po četiri školska sata (3 x 4)
Opis tečaja:

Tečaj priprema polaznike za stvaranje i uređivanje web-sjedišta upravljanog pomoću sustava WordPress te za dodavanje sadržaja.

Sadržaj: Polaznici će na kraju tečaja moći izabrati web-poslužitelj, postaviti svoje web-sjedište u WordPressu te mu dodati sadržaj. 
Moći će raspravljati o različitim organizacijama web-sjedišta, odlučiti se za neku od njih, te je primijeniti na svoje web-sjedište. Izgled web-sjedišta će moći urediti tako da posjetitelju olakšaju snalaženje. 
Putem svog web-sjedišta moći će komunicirati i surađivati s drugim ljudima – kako posjetiteljima, tako i suradnicima.
U ovom se tečaju radi s blok-temama i potpunim uređivanjem web-sjedišta (FSE, full site editing), što je uključeno u WordPress od inačice 5.9. Polaznici zainteresirani za upotrebu klasičnih tema bit će upućeni na staru inačicu priručnika – nakon završenog tečaja poznavat će objekte WordPressa i veze među njima te im snalaženje u priručniku ne bi trebalo biti problem.
Potrebno predznanje: Poznavanje osnova uporabe računala do razine pokretanja programa i rada s datotekama (E230 ili E208), vještina rada s web-preglednicima (E705 ili E708) te pisanje i umetanje slika u bilo kojem programu za obradu teksta (E330 ili E308).
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na obrazovne programe Srca
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (7,66 MB), DOCX (46,6 MB), popratne datoteke ZIP (71 MB)
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju i digitalne značke.