Osnove programiranja (Python)

Šifra: D450
Trajanje: 16 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: četiri uzastopna dana po četiri školska sata (4 x 4)
Opis tečaja: Na ovom tečaju polaznici će naučiti osnovne koncepte programiranja u programskom jeziku Python. Tako naučeni osnovni koncepti na ovom tečaju primjenjivi su i na većinu ostalih programskih jezika, čime se polaznicima omogućava da nakon završenog tečaja s lakoćom svladavaju i ostale programske jezike. Nakon tečaja polaznici će posjedovati znanje kako riješiti lakše programske zadatke u programskom jeziku Python.
Sadržaj: Uvod u programiranje, osnove programskog jezika Python, upravljanje tokom programa, funkcije, ulazno-izlazne funkcije, moduli i paketi, datoteke, parametri naredbenog retka, strukture podataka
Potrebno predznanje: Poznavanje rada na računalu (E205 ili E208)
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na obrazovne programe Srca
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (4,18 MB), DOCX (1,37 MB)
Napomena:

Polaznicima će za pohađanje ovog tečaja biti od koristi prethodno poznavanje određenih matematičkih koncepata (ostatak cjelobrojnog dijeljenja, prosti brojevi, brojevni intervali, faktorijele, skupovi). I bez poznavanja tih koncepata moguće je pratiti tečaj, no u tom se slučaju očekuje veći angažman polaznika i dodatan samostalni rad.

Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju i digitalne značke.