IT sigurnost

Šifra: F400
Trajanje: 12 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: tri uzastopna dana po četiri školska sata (3 x 4)
Opis tečaja: Tečaj je namijenjen polaznicima koji se žele upoznati s pojmovima koji se odnose na sigurnost podataka i informacija, načine zaštite od štetnog softvera i neovlaštenog pristupa, sigurno korištenje mreže te sigurno pregledavanje weba i online komuniciranje. Polaznici će na ovom tečaju naučiti i kako napraviti rezervne kopije i obnoviti podatke, ali i kako trajno uništiti podatke.
Sadržaj: IT sigurnost, štetni softver, sigurnost mreže, sigurno pregledavanje weba, online komunikacija, upravljanje sigurnošću podataka
Potrebno predznanje: Potrebno je poznavanje rada na računalu i rada s datotekama u operacijskom sustavu Windows (E230 ili E208), poznavanje rada s web-preglednicima i alatima za e-poštu (E705 ili E708) te poznavanje rada s programima za istovremene poruke (F500).
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na tečajeve
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (6,79 MB), DOCX (10,12 MB), popratne datoteke ZIP (168 KB)
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju.