Online suradnja

Šifra: F500
Trajanje: 12 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: tri uzastopna dana po četiri školska sata (3 x 4)
Opis tečaja: Tečaj je namijenjen polaznicima koji se žele upoznati s konceptima i vještinama koje se odnose na postavljanje i uporabu kolaborativnih alata u on-line okruženju (on-line pohrana podataka, uporaba kalendara, društvenih medija, web-sastancima, mogućnostima on-line učenja i mobilne tehnologije). U tečaju će biti pojašnjene i osnove uporabe softvera i hardvera potrebnog za uspješnu suradnju u on-line okruženju.
Sadržaj: Ključni pojmovi, uvod u cloud computing, priprema za on-line suradnju, on-line pohrana podataka i upravljanje datotekama, on-line kalendar, društveni mediji, on-line sastanci, on-line okruženje za učenje, mobilni uređaji i suradnja pomoću njih
Potrebno predznanje: Neophodno je poznavanje rada na računalu i operacijskog sustava MS Windows (E230 ili E208), osnove uporabe Interneta (E705 ili E708) i uporabe mobilnih uređaja.
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na tečajeve
Materijali za tečaj:

Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (6,27 MB), DOCX (10,15 MB)

Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju.