Osnove rada s alatima za grafički dizajn

(Inkscape, GIMP)
Šifra: M100
Trajanje: 16 školskih sati (u učionici ili uživo online, putem sustava za webinare)
Način održavanja: četiri uzastopna dana po četiri školska sata (4 x 4)
Opis tečaja:

Na tečaju će polaznici steći osnovu razinu znanja rada u grafičkim programima za stvaranje i obradu vektorske grafike Inkscape i programu za stvaranje i obradu rasterske grafike GIMP. Nakon uspješnog završetka tečaja polaznici će moći stvarati jedinstvena grafička rješenja.

Sadržaj: Upoznavanje radnog prostora programa Inkscape, osnovni grafički objekti i njihove mogućnosti, rad s putanjama i tekstom, slojevi i uređivanje putanja, precrtavanje slika i uporaba filtara, napredne mogućnosti dorade grafike, upoznavanje radnog prostora programa GIMP, računalna grafika, osnovni alati za rad s rasterskom grafikom, izrada kompletnog grafičkog rješenja korištenjem rasterskog i vektorskog formata.
Potrebno predznanje: Poznavanje osnova rada s računalom i rada s mapama i datotekama (E230 ili E208), te osnovno poznavanje engleskog jezika.
Cijena: Cjenik
Termini održavanja: Raspored
Prijava na tečaj: Sustav za prijavu na obrazovne programe Srca
Materijali za tečaj: Materijal u otvorenom pristupu  Priručnik za polaznike PDF (7,66 MB), DOCX (17,8 MB), popratne datoteke ZIP (44,6 MB)
Napomena: Nakon pohađanja tečaja u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju i digitalne značke.