Osnovni tečajevi

Poštovani polaznici,

s obzirom na aktualnu epidemiološku situciju, umjesto tečajeva u učionicama Srce vam nudi tečajeve u online okruženju, putem sustava za webinare. Trenutačno je dostupan raspored tečajeva u prosincu.

Pohađanje navedenih tečajeva uz vodstvo predavača naplaćuje se prema cjeniku tečajeva. Jednodnevne radionice namijenjene članovima akademske zajednice i dalje su besplatne.

Sve polaznike zainteresirane za samostalno učenje podsjećamo da Srce putem sustava za e-učenje Tečajeva Srca nudi više od 20 online tečajeva. Tečajevi su besplatni i intuitivni za korištenje te omogućuju odabir vremena, mjesta i tempa učenja.

Za primanje obavijesti elektroničkom poštom možete se predbilježiti putem stranice Puls Srca.

Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svima zainteresiranima za stjecanje osnovnih znanja o uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologija.tečaj u učionici

 

Tečajevi su podijeljeni u nekoliko skupina:

  • tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta
  • tečajevi o web-tehnologijama, izradi web-stranica i web-sjedišta
  • drugi tečajevi (uvodni tečajevi o Linuxu, tečajevi o bazama podataka, i dr.)
  • jednodnevne radionice.

Osnovni se tečajevi održavaju u učionicama ili uživo putem sustava za webinare (prema rasporedu tečajeva). Polaznicima su na raspolaganju i besplatni online tečajevi, namijenjeni samostalnom učenju, dostupni putem sustava za e-učenje).

TEČAJEVI U UČIONICAMA ILI PUTEM SUSTAVA ZA WEBINARE

Tečajevi u učionicama održavaju se u nastavnim skupinama do dvanaest polaznika, a svaki polaznik dobiva popratne nastavne materijale i na kraju tečaja, potvrdu o odslušanom tečaju. Tečajevi se održavaju u suvremeno opremljenim učionicama u Srcu (Josipa Marohnića 5, Zagreb).

Srce u ponudi ima i jednodnevne besplatne radionice, posebno namijenjene studentima i drugim članovima akademske zajednice (nastavnike i djelatnike visokih učilišta te javnih i znanstvenih instituta). Radionice traju pet školskih sati, a na njima se polaznici mogu upoznati s mogućnostima alata iz programskog paketa MS Office, te s multimedijskim alatima (GIMP, Inkscape i Audacity).

ONLINE TEČAJEVI

Online tečajevi omogućavaju polazniku da samostalno odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju. Polaznik može započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji mu odgovara s obzirom na to da su online tečajevi Srca nementorirani.

Nakon završenog online tečaja, omogućeno je automatsko izdavanje potvrde, koju polaznik može preuzeti na svoje računalo i ispisati. Potvrde o završenom online tečaju izdaju se isključivo za tečajeve koji su pregledani u potpunosti (prema evidenciji sustava za e-učenje).