Osnovni tečajevi

Osnovni tečajevi Srca namijenjeni su svima zainteresiranima za stjecanje osnovnih znanja o uporabi informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Tečajevi su podijeljeni u nekoliko skupina:

  • tečajevi iz osnova uporabe računala i Interneta
  • tečajevi o web-tehnologijama, izradi web-stranica i web-sjedišta
  • drugi tečajevi (uvodni tečajevi o Linuxu, tečajevi o bazama podataka, i dr.)
  • jednodnevne radionice.

Osnovni se tečajevi održavaju u učionicama (prema rasporedu), ali i u online obliku (putem sustava za e-učenje).

Tečajevi u učionicama održavaju se u nastavnim skupinama do dvanaest polaznika, a svaki polaznik dobiva popratne nastavne materijale i na kraju tečaja, potvrdu o odslušanom tečaju. Tečajevi se održavaju u suvremeno opremljenim učionicama u Srcu (Josipa Marohnića 5, Zagreb).

Srce u ponudi ima i jednodnevne besplatne radionice, posebno namijenjene studentima i drugim članovima akademske zajednice (nastavnike i djelatnike visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta). Radionice traju pet školskih sati, a na njima se polaznici mogu upoznati s mogućnostima alata iz programskog paketa MS Office, te s multimedijskim alatima (GIMP, Inkscape i Audacity).

Online tečajevi omogućavaju polazniku da samostalno odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju. Polaznik može započeti s pohađanjem tečaja u bilo koje vrijeme i prolaziti kroz gradivo tempom koji mu odgovara obzirom da su online tečajevi Srca nementorirani.

Nakon završenog online tečaja, za većinu tečajeva omogućeno je automatsko izdavanje potvrde, koju polaznik može preuzeti na svoje računalo i ispisati. Za preostale tečajeve, polaznici mogu zatražiti izdavanje potvrde slanjem zahtjeva na adresu edu@srce.hr. Potvrde o završenom online tečaju izdaju se isključivo za tečajeve koji su pregledani u potpunosti (prema evidenciji sustava za e-učenje). Potvrde o završenom online tečaju ne izdaju se za tečajeve iz kategorije "kratki tečajevi - prezentacije".

Cjelovit popis tečajeva dostupan je ovdje.