50. rođendan Srca

28. 4. 2021.

Danas obilježavamo 50. rođendan Srca, a povodom velikih 50 godina rada pripremili smo u sklopu konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2021 koja je ujedno i konferencija projekta HR-ZOO okrugli stol „Digitalnom transformacijom do inovativnosti i izvrsnosti u znanosti i visokom obrazovanju“ koji počinje u 9 sati. 

Tijekom rasprave potražit ćemo odgovore na pitanja znamo li uopće kakve bi to supstancijalne promjene IKT mogao donijeti znanosti, istraživanju i obrazovanju? Je li prepreka tome naša mašta, težina kojom mijenjamo svoje svjetonazore i navike ili ipak još tehnologija nije dovoljno zrela? Pozvali smo članove akademske zajednice, kao predstavnike skupina korisnika naših usluga da nam na panelu govore o svom viđenju utjecaja IKT-a na znanost i obrazovanje u budućnosti te moguće putove dotle.

Povodom obljetnice Srca, Hrvatska pošta izdala je prigodnu poštansku marku „50. obljetnica Sveučilišnog računskog centra“ koja je otisnuta u nakladi od 50 000 primjeraka. Predstavljanje prigodne poštanske marke počinje u 13 sati, a prijenose oba događanja možete pratiti na prigodnom webu Srca koji u ovoj izazovnoj godini za organiziranje bilo kakvih događanja, predstavlja središnje mjesto naše proslave 50. rođendana Srca. 

Pridružite nam se u virtualnoj proslavi 50. rođendana!

Čestitka Srca 50


Izdvojena događanja Srca

svi 23

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

svi 25

Webinar "Google Rapid Response (GRR) - udaljena forenzika računala" održat će se 25. svibnja 2022. od 10 do 13 sati.

lip 06

U lipnju 2022. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.