50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

50. rođendan Srca

28. 4. 2021.

Danas obilježavamo 50. rođendan Srca, a povodom velikih 50 godina rada pripremili smo u sklopu konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2021 koja je ujedno i konferencija projekta HR-ZOO okrugli stol „Digitalnom transformacijom do inovativnosti i izvrsnosti u znanosti i visokom obrazovanju“ koji počinje u 9 sati. 

Tijekom rasprave potražit ćemo odgovore na pitanja znamo li uopće kakve bi to supstancijalne promjene IKT mogao donijeti znanosti, istraživanju i obrazovanju? Je li prepreka tome naša mašta, težina kojom mijenjamo svoje svjetonazore i navike ili ipak još tehnologija nije dovoljno zrela? Pozvali smo članove akademske zajednice, kao predstavnike skupina korisnika naših usluga da nam na panelu govore o svom viđenju utjecaja IKT-a na znanost i obrazovanje u budućnosti te moguće putove dotle.

Povodom obljetnice Srca, Hrvatska pošta izdala je prigodnu poštansku marku „50. obljetnica Sveučilišnog računskog centra“ koja je otisnuta u nakladi od 50 000 primjeraka. Predstavljanje prigodne poštanske marke počinje u 13 sati, a prijenose oba događanja možete pratiti na prigodnom webu Srca koji u ovoj izazovnoj godini za organiziranje bilo kakvih događanja, predstavlja središnje mjesto naše proslave 50. rođendana Srca. 

Pridružite nam se u virtualnoj proslavi 50. rođendana!

Čestitka Srca 50


Izdvojena događanja Srca

lip 14

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će započeti u ponedjeljak, 14. 6. 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.