AAI@EduHr - preko 3.5 milijuna uspješnih autentikacijskih zahtjeva u lipnju

5. 7. 2018.

SSO servis sustava AAI@EduHr koji poslužuje zahtjeve za web-autentikacijom ostvario je tijekom lipnja 2018. rekordni promet i obradio 3.529.218 uspješnih autentikacijskih zahtjeva.

Tomu valja dodati gotovo 17 milijuna zahtjeva koje su u istom mjesecu obradili središnji RADIUS poslužitelji, te gotovo 9 milijuna zahtjeva koje su obradili FWS poslužitelji.

Trenutno sustav AAI@EduHr broji preko 900.000 e-identiteta čije korištenje omogućava 697 usluga.

Podsjećamo, sustav AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Svaka ustanova iz sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je uključena u sustav AAI@EduHr ima vlastitu bazu (tzv. LDAP imenik) u kojoj su pohranjeni elektronički identiteti korisnika iz te ustanove.

Korisnici imaju pravo na elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr dokle god traje njihova povezanost s matičnom ustanovom u kojoj su elektronički identitet dobili. Korisnici koji zaborave svoju korisničku oznaku ili zaporku u sustavu AAI@EduHr za provjeru ispravnosti elektroničkog identiteta i postavljanje nove zaporke trebaju se obratiti osobi ili službi koja im je dodijelila elektronički identitet.

Više o sustavu AAI@EduHr saznajte na www.aaiedu.hr, a precizne statistke objavljuju se na stranici www.aaiedu.hr/statistika-i-stanje-sustava.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 02

Steknite znanja i vještine potrebne za naprednu administraciju operacijskih sustava Windows i Linux, sigurnost operacijskih sustava te osnove računalnih mreža. Prijave za novi ciklus koji počinje 2. 3. 2020. su u tijeku.

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.