50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

AAI@EduHr webinar o višestupanjskoj autentikaciji (MFA)

7. 4. 2021.

Želeći približiti sustav AAI@EduHr korisnicima, tim usluge Srca AAI@EduHr nastavlja s održavanjem webinara vezanih za sustav AAI@EduHr. Organizacijom ovakvih webinara želi se korisnicima pojasniti eventualne nejasnoće oko njegovog korištenja, te predstaviti novosti u sustavu.

Treći webinar „Višestupanjska autentikacija (MFA)“ održat će se u četvrtak, 15. travnja 2021. godine s početkom u 13 sati.

Korištenjem sustava AAI@EduHr omogućuje se jedinstvena autentikacija korisnika (engl. Single Sign-On, SSO), odnosno omogućuje se da se korisnik u sustav AAI@EduHr prijavi samo jednom i nakon toga pristupa svim aplikacijama koje koriste SSO servis bez potrebe za ponovnim unosom vjerodajnica (korisničke oznake i lozinke). Kako bi se povećala razina sigurnosti u sustav AAI@EduHr uvedena je višestupanjska autentikacija (MFA, Multi-Factor Authentication).

Višestupanjska autentikacija vrsta je autentikacije u kojoj je korisnik uspješno autenticiran nakon što se uspješno autenticira kombinacijom dvije ili više metoda autentikacije. Kombinira se autentikacija onim što korisnik zna (npr. korisnička oznaka i lozinka) s autentikacijom onim što korisnik ima (npr. neki uređaj, pametna kartica) i/ili s autentikacijom korisnikovim biometrijskim podacima (npr. otisak prsta).

Webinar je prvenstveno namijenjen davateljima usluga koji za autentikaciju korisnika u svojim uslugama žele koristiti dvostupanjsku autentikaciju dostupnu putem sustava AAI@EduHr, ali i svima zainteresiranim za tematiku višestupanjske autentikacije.

Na webinaru će polaznici moći postavljati i općenita pitanja vezana uz sustav AAI@EduHr te predložiti temu za neki od sljedećih webinara. Predviđeno trajanje webinara je 2 sata, a prethodna prijava nije potrebna.

MFA dijagram


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.