Agregator hrvatskih repozitorija i arhiva (ARA)

24. 6. 2013.

U okviru svojih aktivnosti vezanih uz podatkovne usluge i digitalne repozitorije, podupirući pri tome inicijativu za otvoreni pristup, Srce je pokrenulo novu uslugu - sustav pod nazivom Agregator hrvatskih repozitorija i arhiva (ARA).   ARA na jednom mjestu automatizirano prikuplja metapodatke hrvatskih repozitorija s implementiranom podrškom za protokol OAI-PMH te krajnjim korisnicima omogućuje njihovo pretraživanje.     ARA je dostupna putem adrese http://ara.srce.hr i registrirana na popisu usluga kojeg održava Open Archive Intiative (http://www.openarchives.org/service/listproviders.html).   Pozivamo sve vlasnike da prijave svoje repozitorije i arhive u naš katalog (direktni URL za prijavu je
http://ara.srce.hr/index.php/anonymoussubmit/createArchive).   Kontakt adresa za sva pitanja o ovoj usluzi je ara@srce.hr.    

Izdvojena događanja Srca

svi 23

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

svi 25

Webinar "Google Rapid Response (GRR) - udaljena forenzika računala" održat će se 25. svibnja 2022. od 10 do 13 sati.

lip 06

U lipnju 2022. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.