50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Animirane upute za rad u softverima za provjeru autentičnosti radova

10. 9. 2020.

Srce je pripremilo niz kratkih animiranih uputa koje prikazuju glavne funkcije i načine korištenja  softvera za provjeru autentičnosti radova Turnitin i PlagScan.

Animacije su dodatak prethodno izrađenim uputama i osmišljene su s ciljem dodatnog olakšavanja rada u softverima Turnitin i PlagScan. U njima je prikazan postupak prijave u oba softvera, postavljanje i provjera radova te opcije prilagodbe izvještaja u softveru PlagScan. Upute za softver Turnitin uključuju i samostalnu provjeru radova za studente te brzu provjeru za nastavnike.

Na stranicama usluge dostupne su upute za nastavnike i studente.

Nabavu licencija za korištenje softvera za provjeru autentičnosti radova PlagScan i Turnitin provelo je Srce uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a za potrebe javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Provjeru radova (od seminarskih do završnih i doktorskih) mogu raditi nastavnici i studenti, odnosno nenastavno osoblje, sukladno internim procedurama i potrebama pojedine ustanove.

Više informacija o korištenju softvera za provjeru autentičnosti radova.

sučelje softvera Plag Scan

Sučelje softvera PlagScan

sučelje softvera Turnitin

Sučelje softvera Turnitin


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.