Broj korisnika Puha narastao na 500

16. 9. 2022.

PUH logo

Ovih je dana na sustavu Srca Pohrana i upravljanje podacima (Puh) zabilježen petstoti korisnik. Puh je sustav koji korisnicima iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava pohranjivanje i dijeljenje datoteka na spremišnim sustavima u Srcu. U ovom trenutku u Puhu je sigurno smješteno gotovo 18 TB podataka.

Sustav Puh temelji se na programskoj podršci NextCloud koja je također ovih dana nadograđena na posljednju verziju 24.0.5.

Sustavu se može pristupiti pomoću web-sučelja koje omogućava upravljanje datotekama, zatim kao mrežnom disku te aplikacijama za računala (s mogućnosti sinkronizacije mapa u pozadini) i pametne telefone.

 


Izdvojena događanja Srca

lis 04

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u utorak, 4. listopada 2022., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 05

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 5. listopada 2022., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 11

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u učionici Srca, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 11. listopada 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.