Cjeloživotno učenje u Srcu

27. 9. 2021.

U razdoblju od 27. rujna do 3. listopada 2021. u Hrvatskoj i u svijetu obilježava se Tjedan cjeloživotnog učenja. Riječ je o inicijativi koju je davne 1999. godine pokrenuo UNESCO, a čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja.

Tijekom trajanja Tjedna željeli bismo potaknuti sve zainteresirane građane da se pohađanjem obrazovnih programa u Srcu, no i na druge načine, i sami uključe u proces cjeloživotnog učenja. Široka ponuda tečajeva i obrazovnih programa dostupnih u Srcu, namijenjenih učenju uz predavača ili samostalnom učenju, nudi pregršt mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj.

Svim studentima posebno skrećemo pažnju da se u Srcu trenutačno provodi akcija „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ u okviru koje se svakom studentu omogućava besplatno pohađanje jednog od ponuđenih pet tečajeva. Riječ je o tečajevima koji studentima mogu pomoći u stjecanju digitalnih kompetencija potrebnih za život i uspješno studiranje te prije svega bolji položaj na tržištu rada nakon završenog studija. Za tečajeve koje smo odabrali studenti su do sada pokazivali veliki interes, a nadamo se da ćemo i one studente koji se do sada nisu odlučili na pohađanje tečajeva, uz pomoć ove akcije potaknuti na to. Ponuđeni tečajevi uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka. Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana (do travnja 2022. godine), a očekujemo da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika.

Potražite više informacija o akciji Srca te raspored tečajeva.

vizual 15. tjedan cjeloživotnog učenja


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.