Danas počinje Moodlemoot Hrvatska 2020 - jeste li rezervirali svoje mjesto?

16. 6. 2020.

Ovogodišnji Moodlemoot Hrvatska 2020 održava se online putem sustava za webinare Srca. Događanje započinjemo u 10 sati pozvanim predavanjem „Education online in 2020 and 2030 Martina Dougiamasa, osnivača i direktora sustava Moodle koji je najpoznatiji i najrašireniji open source sustav za učenje na daljinu u svijetu. Sustav za učenje na daljinu koristi se najviše i u Hrvatskoj, a sustav za e-učenje Merlin Srca u ovom trenutku osigurava virtualno okruženje za skoro 23.000 e-kolegija koji drži više od 9.000 nastavnika za preko 83.000 studenata u ovoj akademskoj godini. Program nastavljamo prezentacijama nastavnika, developera i korisnika sustava Moodle koji će podijeliti svoja iskustva na ovogodišnje teme:

  • Inovativna nastava uz Moodle
  • Od učioničke do nastave u potpunosti online uz Moodle
  • Moodle i testovi
  • Tehnička strana sustava Moodle (od dodataka do povezivanja s drugim sustavima)

Ipak kao glavna tema ovogodišnjeg događanja provlači se prelazak u potpunosti na online nastavu uzrokovan globalnom pandemijom COVID-19. Uz iskustva nastavnika iz Hrvatske, na ovu temu svoja iskustva podijelit će i kolege iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije.

Prelasku na online nastavu posvetili smo i panel "Koliko smo uspješno prenijeli visokoškolsku nastavu u online okruženje?" koji se održava u srijedu s početkom u 10 sati na kojem ćemo s prorektorima hrvatskih sveučilišta raspravljati koliko je uspješno visokoškolska nastava osigurana online.

Uz to sudionici će imati priliku čuti iskustva i promišljanja kolega iz Njemačke na ovu temu kao i njihova razmišljanja i preporuke kako dalje, stoga ne propustite priliku sudjelovati na sesiji koja će se održati u utorak u 14 sati.

Mnoge sudionike će zanimati metoda dizajna nastave ABC, praktična i djelotvorna metoda za dizajn kurikuluma odnosno inovativnih kolegija i tečajeva uz pomoć novih tehnologija u obrazovanju. Srce je održalo već brojne radionice na ovu temu, a s nama će u srijedu u 15 sati biti autori ove metode Clive Young i Nataša Perović s University College London, koji će pokazati kako primijeniti ovu metodu u online okruženju i kako osigurati kvalitetu nastave i u ova izazovna vremena. Stoga ne propustite priliku sudjelovati na sesiji ABC to VLE, Designs to Implementation.

I na kraju, ne manje važno – druženje! U srijedu s početkom u 15:40 pridružite nam se na BYOD(rink)… jer Moodlemoot nije Moodlemoot bez dobrog druženja!


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.