50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

DIGinLaw - edukacija nastavnika o digitalnim kompetencijama

15. 7. 2021.

U okviru Erasmus+ projekta DIGinLaw, Srce, jedan od partnera na projektu, provodi edukaciju nastavnika prava o digitalnim kompetencijama s ustanova koje sudjeluju kao partneri na projektu: Sveučilišta u Milanu, Sveučilišta u Aberdeenu i Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Edukacija se održava od 14. do 16. srpnja 2021. godine i to online putem sustava za webinare Srca te sustava za e-učenje Srca. Tijekom edukacije nastavnici će se upoznati s važnošću  kontinuiranog stručnog usavršavanja nastavnika, digitalnim kompetencijama koje su im potrebne kako bi na pravilan i kvalitetan način implementirali digitalne tehnologije u obrazovni proces te saznati kako napraviti samo evaluaciju svojih digitalnih kompetencija. Tijekom edukacije uz predavanja, interaktivne radionice i diskusije, polaznici edukacije će raspravljati i o novim ulogama nastavnika i studenata u obrazovnom procesu te steći osnovna znanja za rad u sustavu Moodle na kojem će tijekom projekta izraditi svoje e-kolegije. Edukaciju provodi tim Centra za e-učenje Srca koji je pripremio i online kolegij na temu digitalnih kompetencija visokoškolskih nastavnika za inovativne nastavne prakse. Online tečaj u trajanju 20 školskih sati je na engleskom jeziku, a polaznici će ga moći pohađati tempom koji njima odgovara te će po završetku tečaja dobiti digitalnu značku. Tečaj se nalazi na sustavu za e-učenje Srca i bit će dostupan prvenstveno nastavnicima s partnerskih ustanova na projektu DIGinLaw.

Projekt DIGinLaw započeo je 1. travnja 2021. godine, a trajat će 24 mjeseca. Projekt DIGinLaw koordinira Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Glavni cilj projekta DIGinLaw je unaprijediti upotrebu digitalnih tehnologija u visokom obrazovanju u području prava pridonošenjem kvaliteti i unapređenju izvedbe online nastave u području prava u visokom obrazovanju, pružanjem kvalitetne edukacije o digitalnim kompetencijama nastavnicima prava, odgovaranjem na potrebe tržišta rada u pravnoj profesiji, održavanjem e-tečajeva o digitalnim kompetencijama studentima prava, stvaranjem otvorenih online izvora u području prava razvojem 12 e-kolegija te poticanjem istraživanja u otvorenom pristupu koja se bave pitanjima digitalizacije pravnog obrazovanja i prava putem istraživačkih aktivnosti. Srce ovom projektu doprinosi svojom ekspertizom u području e-učenja i implementacije digitalnih tehnologija u obrazovni proces, a održat će i edukacije za nastavnike i studente za rad u digitalnom okruženju te pružiti podršku nastavnicima s parterskih ustanova na projektu u pripremi e-kolegija.

Snimka ekrana edukacije nastavnika DIGinLaw


Izdvojena događanja Srca

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.

lis 18

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 18. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.