50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

DIGinLaw - edukacija nastavnika o digitalnim kompetencijama

15. 7. 2021.

U okviru Erasmus+ projekta DIGinLaw, Srce, jedan od partnera na projektu, provodi edukaciju nastavnika prava o digitalnim kompetencijama s ustanova koje sudjeluju kao partneri na projektu: Sveučilišta u Milanu, Sveučilišta u Aberdeenu i Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Edukacija se održava od 14. do 16. srpnja 2021. godine i to online putem sustava za webinare Srca te sustava za e-učenje Srca. Tijekom edukacije nastavnici će se upoznati s važnošću  kontinuiranog stručnog usavršavanja nastavnika, digitalnim kompetencijama koje su im potrebne kako bi na pravilan i kvalitetan način implementirali digitalne tehnologije u obrazovni proces te saznati kako napraviti samo evaluaciju svojih digitalnih kompetencija. Tijekom edukacije uz predavanja, interaktivne radionice i diskusije, polaznici edukacije će raspravljati i o novim ulogama nastavnika i studenata u obrazovnom procesu te steći osnovna znanja za rad u sustavu Moodle na kojem će tijekom projekta izraditi svoje e-kolegije. Edukaciju provodi tim Centra za e-učenje Srca koji je pripremio i online kolegij na temu digitalnih kompetencija visokoškolskih nastavnika za inovativne nastavne prakse. Online tečaj u trajanju 20 školskih sati je na engleskom jeziku, a polaznici će ga moći pohađati tempom koji njima odgovara te će po završetku tečaja dobiti digitalnu značku. Tečaj se nalazi na sustavu za e-učenje Srca i bit će dostupan prvenstveno nastavnicima s partnerskih ustanova na projektu DIGinLaw.

Projekt DIGinLaw započeo je 1. travnja 2021. godine, a trajat će 24 mjeseca. Projekt DIGinLaw koordinira Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Glavni cilj projekta DIGinLaw je unaprijediti upotrebu digitalnih tehnologija u visokom obrazovanju u području prava pridonošenjem kvaliteti i unapređenju izvedbe online nastave u području prava u visokom obrazovanju, pružanjem kvalitetne edukacije o digitalnim kompetencijama nastavnicima prava, odgovaranjem na potrebe tržišta rada u pravnoj profesiji, održavanjem e-tečajeva o digitalnim kompetencijama studentima prava, stvaranjem otvorenih online izvora u području prava razvojem 12 e-kolegija te poticanjem istraživanja u otvorenom pristupu koja se bave pitanjima digitalizacije pravnog obrazovanja i prava putem istraživačkih aktivnosti. Srce ovom projektu doprinosi svojom ekspertizom u području e-učenja i implementacije digitalnih tehnologija u obrazovni proces, a održat će i edukacije za nastavnike i studente za rad u digitalnom okruženju te pružiti podršku nastavnicima s parterskih ustanova na projektu u pripremi e-kolegija.

Snimka ekrana edukacije nastavnika DIGinLaw


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.