DIGinLaw - edukacija nastavnika o digitalnim kompetencijama

15. 7. 2021.

U okviru Erasmus+ projekta DIGinLaw, Srce, jedan od partnera na projektu, provodi edukaciju nastavnika prava o digitalnim kompetencijama s ustanova koje sudjeluju kao partneri na projektu: Sveučilišta u Milanu, Sveučilišta u Aberdeenu i Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Edukacija se održava od 14. do 16. srpnja 2021. godine i to online putem sustava za webinare Srca te sustava za e-učenje Srca. Tijekom edukacije nastavnici će se upoznati s važnošću  kontinuiranog stručnog usavršavanja nastavnika, digitalnim kompetencijama koje su im potrebne kako bi na pravilan i kvalitetan način implementirali digitalne tehnologije u obrazovni proces te saznati kako napraviti samo evaluaciju svojih digitalnih kompetencija. Tijekom edukacije uz predavanja, interaktivne radionice i diskusije, polaznici edukacije će raspravljati i o novim ulogama nastavnika i studenata u obrazovnom procesu te steći osnovna znanja za rad u sustavu Moodle na kojem će tijekom projekta izraditi svoje e-kolegije. Edukaciju provodi tim Centra za e-učenje Srca koji je pripremio i online kolegij na temu digitalnih kompetencija visokoškolskih nastavnika za inovativne nastavne prakse. Online tečaj u trajanju 20 školskih sati je na engleskom jeziku, a polaznici će ga moći pohađati tempom koji njima odgovara te će po završetku tečaja dobiti digitalnu značku. Tečaj se nalazi na sustavu za e-učenje Srca i bit će dostupan prvenstveno nastavnicima s partnerskih ustanova na projektu DIGinLaw.

Projekt DIGinLaw započeo je 1. travnja 2021. godine, a trajat će 24 mjeseca. Projekt DIGinLaw koordinira Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Glavni cilj projekta DIGinLaw je unaprijediti upotrebu digitalnih tehnologija u visokom obrazovanju u području prava pridonošenjem kvaliteti i unapređenju izvedbe online nastave u području prava u visokom obrazovanju, pružanjem kvalitetne edukacije o digitalnim kompetencijama nastavnicima prava, odgovaranjem na potrebe tržišta rada u pravnoj profesiji, održavanjem e-tečajeva o digitalnim kompetencijama studentima prava, stvaranjem otvorenih online izvora u području prava razvojem 12 e-kolegija te poticanjem istraživanja u otvorenom pristupu koja se bave pitanjima digitalizacije pravnog obrazovanja i prava putem istraživačkih aktivnosti. Srce ovom projektu doprinosi svojom ekspertizom u području e-učenja i implementacije digitalnih tehnologija u obrazovni proces, a održat će i edukacije za nastavnike i studente za rad u digitalnom okruženju te pružiti podršku nastavnicima s parterskih ustanova na projektu u pripremi e-kolegija.

Snimka ekrana edukacije nastavnika DIGinLaw


Izdvojena događanja Srca

ruj 26

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

lis 05

Online radionica "Korištenje računalnog klastera Isabella" održat će se  5. listopada 2022., od  9 do 15 sati, a kao preduvjet za sudjelovanje polaznici moraju proći provjeru znanja u sklopu online tečaja "Linux za korisnike Isabelle".

lis 10

Od 10. do 14. listopada 2022. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.