Doprinos Srca Moodle zajednici

8. 3. 2011.

Centar za e-učenje za potrebe sveučilišne platforme za e-učenje Merlin koristi sustav otvorenoga kôda Moodle koji sustavno održava i nadograđuje. Pružajući podršku nastavnicima u korištenju sustava Merlin djelatnici Centra za e-učenje izradili su i prilagodili pojedine module i našli rješenja za unapređenje rada na e-kolegijima te kontinuirano istražuju i usavršavaju sustav Merlin za potrebe akademske zajednice.
Srce se aktivno uključilo i u međunarodnu zajednicu koja razvija ovaj alat, time i u Moodle zajednicu u Hrvatskoj pa su tako djelatnici Centra sudjelovali u prevođenju i lokalizaciji najnovije inačice sustava Moodle (2.0). S obzirom na opseg promjena u odnosu na prijašnje inačice rad na jezičnom paketu je bio vrlo zahtjevan i dugotrajan. Hrvatski je jezični paket među prvima koji je u potpunosti preveden, a djelatnica Srca Tona Perišić Pintek je među 10 najproduktivnijih prevoditelja od ukupno 680 svjetskih prevoditelja.

Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.