Dostupan mini portal „Srce i otvoreno obrazovanje“

7. 3. 2016.

Međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja, koji se ove godine obilježava od 7. do 11. ožujka prilika je za raspravu, promišljanje i doprinos otvorenom obrazovanju kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. S ciljem obilježavanja Tjedna otvorenog obrazovanja Srce je uspostavilo mini portal „Srce i otvoreno obrazovanje. Riječ je o središnjem web-mjestu na kojem su objedinjeni online tečajevi, priručnici i ostali obrazovni materijali koji su rezultat rada zaposlenika Srca i dostupni su u otvorenom pristupu pod licencom Creative Commons. To znači da se navedenim materijalima može pristupiti bez naknade. Uz navedeno, Srce je pripremilo niz zanimljivih aktivnosti kao što su organizacija tribine u srijedu, 9.3.2016. godine pod nazivom „Koliko je otvoreno obrazovanje u Hrvatskoj?“ i trajno omogućavanje besplatnog pristupa on-line tečajevima Srca svim zainteresiranim građanima. Vjerujemo da će naše aktivnosti doprinijeti većoj dostupnosti obrazovnih materijala u otvorenom pristupu.

Izdvojena događanja Srca

velj 10

Upoznajte tajne programiranja u R-u, jeziku za analizu i vizualizaciju podataka. Prijave traju do 5.2.2020.

velj 17

Steknite znanja potrebna za administaciju operacijskog sustava Linux. Tečaj počinje 17. 2. 2020. u 9 sati. Prijave su u tijeku. 

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.