Dostupna snimka webinara „Be aware what you are asking for! Assessment criteria and analytics“

22. 10. 2015.

Srce je organiziralo novi webinar iz ciklusa on-line predavanja naziva "Talks on E-assessment and Learning Outcomes" na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju, a u okviru međunarodnog projekta TALOE, koji se održao u srijedu, 21. rujna u 11 sati. Naziv ovog webinara bio je Be aware what you are asking for! Assessment criteria and analytics, a predavačica je bila profesorica Blaženka Divjak sa Sveučilišta u Zagrebu.

U prezentaciji je pokazano kako vrednovanje ishoda učenja, a temeljem toga i ocjenjivanje, usmjerava učenje studenata u visokom obrazovanju. U tom pristupu važno je dobro opisati kriterije ocjenjivanja, no vrlo često nastavnicima nedostaju upute kako to učiniti. Također je objašnjeno kako se kriterijsko ocjenjivanje i ishodi učenja mogu provesti pomoću rubrike u virtualnom okruženju. Virtualno okruženje generira veliku količinu podataka koji se mogu prikupiti, analizirati, vizualizirati i koristiti. Takvi podaci daju povratne informacije studentima i nastavnicima koje im mogu biti od pomoći u unapređenju procesa učenja i poučavanja. U webinaru su prikazane dvije studije slučaja u kojima su se koristile rubrike za procjenu, njihovu provedbu i praćenje analitike učenja. Dostupna je snimka webinara. Više o webinaru možete pročitati na web stranicama Centra za e-učenje ili projekta TALOE.

Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.