Dostupni GPU resursi na klasteru Isabella

22. 9. 2011.

Korisnicima klastera Isabella od sada su dostupni GPU resursi za potrebe naprednog računanja.

U rad klastera Isabella uključen je GPU poslužitelj nVidia Tesla S2050 s 4 GPU procesora nVidia Tesla M2050 (svaki s 3 GB radne memorije i 448 CUDA jezgri).

Navedeni resursi dostupni su u okviru pilot projekta kojim Srce korisnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja osigurava javno dostupne GPU resurse za potrebe provjere koncepta korištenja GPU procesora i razvoja vlastite programske podrške.

Srce u skoroj budućnosti planira nabavku značajnijih količina GPU resursa koji će korisnicima biti dostupni u okviru nacionalne grid infrastrukture (CRO NGI). Za razvoj vlastitih aplikacija na računalnim čvorovima koji pristupaju GPU poslužitelju dostupne su biblioteke nVidia CUDA i OpenCL. Na čvorovima je instalirana i inačica programskog paketa Gromacs koja koristi grafičke procesore za ubrzavanje izračuna. Korisnicima klastera Isabella dostupne su i upute za korištenje grafičkih procesora.

Izdvojena događanja Srca

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.