Drugi sastanak uprava sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i Srca

31. 1. 2019.

Danas je u Sveučilišnom računskom centru održan drugi od dva sastanka uprava sastavnica Sveučilišta u Zagrebu s upravom Srca. Na današnjem sastanku su uz ravnatelja Srca dr. sc. Zorana Bekića sudjelovali: dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Dubravko Majetić, dekan Grafičkog fakulteta prof. dr. sc. Nikola Mrvac, dekan Građevinskog fakulteta prof. dr. sc. Stjepan Lakušić i dekanica Tekstilno tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Gordana Pavlović. Uz čelnike navedenih ustanova na sastanku su bili i prodekani Fakulteta prometnih znanosti i Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sastanci s novoimenovanim upravama sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, kojima je mandat počeo ove akademske godine (1. listopada 2018.) organizirani su kako bi se unaprijedila međusobna suradnja, a glavna tema i ovog razgovora bila je upoznavanje s radom i uslugama Srca. Raspravljalo se o novim mogućnostima i potrebama fakulteta vezanim uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju i istraživanjima. U radnom dijelu sastanka gosti su uz stručno vodstvo obišli računalnu halu Srca.

Uz čelnike ustanova na sastanku su sudjelovali i Dobriša Dobrenić, pomoćnik ravnatelja Srca za računalnu i mrežnu infrastrukturu, Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima, mr. sc. Miroslav Milinović, pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu, doc. dr. sc. Mihaela Vranić, prodekanica za nastavu i izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković, prodekan za znanost Fakulteta elektrotehnike i računarstva, doc. dr. sc. Marko Šoštarić, prodekan za znanost i vanjsku suradnju i doc. dr. sc. Ivan Grgurević, prodekan za nastavu i studente sa Šumarskog fakulteta, prof. dr. sc. Nina Štrimer, prodekanica za znanost i izv. prof. dr. sc. Domagoj Damjanović, prodekan za znanost Građevinskog fakulteta, prof. dr. sc. Klaudio Pap, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju, inače i predsjednik Upravnog vijeća Srca, doc. dr. sc. Miroslav Mikota prodekan za nastavu i doc. dr. sc. Mile Matijević, prodekan za poslovanje Grafičkog fakulteta, prof. dr. sc. Joško Parunov, prodekan za znanstvenoistraživački rad i suradnju s gospodarstvom, prof. dr. sc. Goran Đukić, prodekan za nastavu, prof. dr. sc. Danijel Rolph Schneider, prodekan za poslovanje i organizaciju Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Antoneta Tomljenović, prodekanica za nastavu, doc. dr. sc. Ivana Schwarz, prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, doc. dr. sc. Slavica Bogović, prodekanica za poslovanje Tekstilno tehnološkog fakulteta, te sa Šumarskog fakulteta doc. dr. sc. Stjepan Mikac, prodekan za znanstveno-istraživački rad, prof. dr. sc. Stjepan Pervan, prodekan Drvnotehnološkog odsjeka i prof. dr. sc. Josip Margaletić, prodekan Šumarskog odsjeka.

Prvi sastanak uprava sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i Srca, održao se 17. siječnja 2019. godine.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.