Drupal Heart Camp Zagreb 2017

5. 5. 2017.

Od 18. do 21. svibnja 2017. godine u Sveučilišnom računskom centru Srcu održavat će se Drupal kamp.

Drupal kamp okupljanje je Drupal developera i drugih korisnika sustava Drupal. Na kampu se održavaju predavanja na engleskom jeziku što često privlači i sudionike iz drugih zemalja osim onih iz zemlje u kojoj se održava. Tako se na Drupal kampu u Zagrebu očekuju sudionici iz čak osam zemalja.

U dva dana, 19. i 20. svibnja, održat će se četiri keynote predavanja s općenitim temama koje su aktualne u svim IT poslovima, a među dvadesetak predavanja koja će se baviti isključivo Drupalom te odvijati paralelno u dvije dvorane, sudionici će moći birati teme koje ih zanimaju: Business, DevOps, Site building, Frontend, Backend.

18. svibnja, također u sklopu kampa, održat će se CxO day na kojemu će se održati Agile radionice za direktore, vlasnike i ostale osobe s izvršnim funkcijama u svojim tvrtkama (Chief x Officer).

Od 19. i 20. svibnja za vrijeme predavanja te 21. svibnja održavat će se sprints na kojima će developeri zajednički programirati nove značajke Drupala i rješavati bugove na postojećim.

Za sudionike je pripremljena i zabava u petak navečer.

Drupal kamp mjesto je prije svega razmjene znanja, ali je i mjesto gdje se korisnici Drupala upoznaju, druže, započinju suradnje, izmjenjuju iskustva. Od kad su javni webovi usluga Srca realizirani u Drupalu 2015. godine, Srce gradi zajednicu Drupal korisnika organizirajući meetupove i radionice. Kamp, koji Srce organizira u suradnji s udrugom Drupal Hrvatska te tvrtkom Websolutions Agency, logičan je nastavak ovih nastojanja Srca.

Heart Camp naziv je koji dolazi od najpoznatijeg zagrebačkog suvenira – licitarskog srca, ali može se povezati i sa skraćenim oblikom naziva Sveučilišnog računskog centra: Srce.

Sve informacije o kampu nalaze se na stranicama www.drupalheart.com.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.