edu4IT - novi program obrazovanja za IT-specijaliste

15. 10. 2015.

Srce započinje s održavanjem novog programa obrazovanja namijenjenog IT-djelatnicima u obrazovnim i znanstveno-istraživačkim ustanovama iz sustava visokog obrazovanja, ali i svima onima koji žele svladati osnove administracije operacijskih sustava Windows i Linux na klijentskim računalima i poslužiteljima. Prva razina programa, Sistemski administrator 1, početak je šireg programa edu4IT koji će Srce razvijati u narednim godinama. Opis čitavog programa edu4IT dostupan je na web-stranicama. Razina Sistemski administrator 1 sastoji se od niza aktivnosti (tečajeva, kratkih online predavanja, ispita, završnog zadataka) povezanih u jednu cjelinu, a rezultat pohađanja i uspješnog završetka čitavog programa je certifikat Srca - Srce Sistemski Administrator 1. Ukupno trajanje ovog programa je 11 tjedana. Polaznici mogu pohađati čitav program kao cjelinu ili pojedine elemente, ovisno o trenutačnim potrebama. Razina Sistemski administrator 1 sastoji se od ovih tečajeva:  

program

Uvodni tečaj održavat će se online putem sustava za e-učenje. Očekivano trajanje ovog tečaja je 6 školskih sati.  Stručni tečajevi, iz područja Windows i Linux, održavat će se u tzv. mješovitom obliku nastave (kombinacija učenja online i u učionici) pri čemu će teorijski dio biti dostupan preko sustava za e-učenje, a praktični dio (vježbe) izvodit će se u kvalitetno opremljenim učionicama Srca pod vodstvom predavača. Očekivano trajanje pojedinog stručnog tečaja je 25 školskih sati, a od toga će 10 do 12 školskih sati nastave biti vježbe.  U online dijelu će polaznicima za sva pitanja biti na raspolaganju mentor i predavač. Nastavni materijali (online sadržaj i priručnici za praktični dio) su na hrvatskom jeziku i izrađeni su u Srcu.  Razina programa Sistemski administrator 1 započet će s održavanjem u ponedjeljak, 9. 11. 2015. godine uvodnom radionicom na kojoj će se detaljnije predstaviti program, dati upute za rad u sustavu za e-učenje, predstaviti predavači i mentori i sl. Potrebno predznanje za prvu razinu programa je osnovno poznavanje rada na računalu i operacijskim sustavima Windows i Linux (korisnička razina). Iako su svi nastavni materijali na hrvatskom jeziku, preporučljivo je i osnovno poznavanje engleskog jezika (razumijevanje tehničkih članaka i uputa). Osim navedenih predznanja za praćenje svih predviđenih elemenata programa polaznici trebaju imati na raspolaganju računalo s pristupom Internetu. Za prvu skupinu polaznika (studeni 2015.) osigurane su promotivne cijene prilikom pohađanja čitavog programa obrazovanja Sistemski administrator 1 te iznose (po području Windows ili Linux):

  • 2.250 kn za studente te djelatnike visokih učilišta i javnih instituta  
  • 2.250 kn za nezaposlene osobe
  • 3.300 kn za ostale polaznike (redovna cijena).

Navedene cijene uključuju PDV, a u slučaju jednokratnog plaćanja ostvaruje se dodatan popust od 5 % na osnovnu cijenu. Više informacija o novom programu možete pronaći na web-stranici programa Sistemski administrator 1, a svoja pitanja možete uputi putem elektroničke pošte na adresu edu@srce.hr ili putem obrasca.

Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.