Edu4IT – početak održavanja druge razine programa obrazovanja za IT-specijaliste

24. 1. 2020.

Srce započinje s održavanjem druge razine programa obrazovanja namijenjenog osobama koje se bave primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i održavanjem računalnih sustava u obrazovnim i istraživačkim ustanovama. Program je otvoren i za sve ostale zainteresirane IT-specijaliste i građane koji se žele profesionalno usavršavati u području napredne administracije operacijskih sustava Windows i Linux, sigurnosti operacijskih sustava te računalnih mreža.

Druga razina programa, Sistemski administrator 2, nastavak je na prvu razinu koja se uspješno održava od 2015. godine. Razina Sistemski administrator 2 sastoji se od niza aktivnosti (tečajeva, ispita, završnog zadataka) povezanih u jednu cjelinu, a rezultat pohađanja i uspješnog završetka čitavog programa je certifikat Srca - Srce Sistemski Administrator 2.

Ukupno trajanje ovog programa je 22 tjedana. Polaznici mogu pohađati čitav program kao cjelinu ili zasebno po pojedinoj aktivnosti.

Shema programa obrazovanja edu4IT

Uvodni tečaj održavat će se u potpunosti online putem sustava za e-učenje. Stručni tečajevi, iz područja Windows i Linux te računalnih mreža održavat će se u mješovitom obliku nastave (kombinacija online učenja i učenja u učionici) pri čemu će teorijski dio biti dostupan preko sustava za e-učenje, a praktični dio (vježbe) izvodit će se u opremljenim učionicama Srca pod vodstvom predavača.
I tijekom online nastave polaznicima će za sva pitanja biti na raspolaganju predavač i mentor.

Razina programa Sistemski administrator 2 započet će s održavanjem u ponedjeljak, 2. 3. 2020. godine uvodnom radionicom na kojoj će se detaljnije predstaviti program te dati upute za rad u sustavu za e-učenje. 

Potrebno predznanje za drugu razinu programa je poznavanje osnove administracije operacijskih sustava Windows i Linux, a za tečajeve iz područja lokalnih računalnih mreža potrebno je poznavanje osnovnih pojmova vezanih uz informacijsku i komunikacijsku tehnologiju.

Iako su svi nastavni materijali na hrvatskom jeziku, preporučljivo je i osnovno poznavanje engleskog jezika (razumijevanje tehničkih članaka i uputa). Osim navedenih predznanja za praćenje svih predviđenih elemenata programa polaznici trebaju imati na raspolaganju računalo s pristupom Internetu.

Za prvu skupinu polaznika (ožujak 2020.) osigurane su promotivne cijene prilikom pohađanja čitavog programa obrazovanja Sistemski administrator 2 te iznose (po području Windows ili Linux):

  • 5.100 kn za studente te djelatnike visokih učilišta i javnih instituta  
  • 5.100 kn za nezaposlene osobe
  • 6.800 kn za ostale polaznike (redovna cijena).

Navedene cijene uključuju pohađanje tečajeva (uvodni tečaj i pet stručnih tečajeva), polaganje ispita (pet ispita s mogućnošću jednog ponovnog polaganja svakog ispita) te izradu i predstavljanje završnog zadatka.

Cijene po pojedinačnom elementu programa (pojedinom tečaju ili ispitu) dostupne su na web-stranici edu4IT. Sve navedene cijene uključuju PDV.

Prijave su otvorene do 26.veljače 2020. godine, a detaljan raspored aktivnosti po području dostupan je na ovim stranicama:

Više informacija programu kao i upute za prijavu možete pronaći na web-stranici Sistemski administrator 2. Za sva dodatna pitanja javite nam se adresu elektroničke pošte edu@srce.hr.

druga razina programa edu4IT


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.