Euro-IX obilježava 20 godina suradnje IXP-ova Europe

25. 6. 2021.

Europsko udruženje za razmjenu internetskog prometa (European Internet Exchange Association - Euro-IX) ove godine obilježava 20 godina djelovanja.

Euro-IX okuplja 68 točaka razmjene internetskog prometa (IXP – Internet eXchange Points) iz cijelog svijeta, a osnovano je u svibnju 2001. godine s namjerom da razvije, ojača i poboljša suradnju IXP zajednice.

Croatian Internet eXchange (CIX), hrvatsko središte za razmjenu internetskog prometa udomljeno u Srcu, od 2008. godine punopravni je član Euro-IX-a. 

Euro-IX promiče međusobnu razmjenu ideja i najboljih praksi u članstvu te korištenje najboljih praksi za širi internetski ekosustav. IXP-ovi služe kao središte tehničkih aktivnosti i igraju vrlo važnu ulogu u poboljšanju kvalitete interneta i pristupačnosti u lokalnim zajednicama, kao i u poboljšanju konkurentnosti.

CIX logo


Izdvojena događanja Srca

svi 23

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

svi 25

Webinar "Google Rapid Response (GRR) - udaljena forenzika računala" održat će se 25. svibnja 2022. od 10 do 13 sati.

lip 06

U lipnju 2022. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.