Grafički dizajn uz pomoć besplatnih alata

25. 10. 2019.

Ako biste se željeli okušati u grafičkom dizajnu, sve što vam je potrebno za uspješan početak možete naučiti na novom tečaju pod nazivom „Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP)”. Ovaj je tečaj namijenjen svima onima koji bi željeli naučiti raditi s rasterskom i vektorskom grafikom, u besplatnim programima Inkscape i GIMP. Osim što ćete se upoznati s osnovnim mogućnostima ova dva alata, nakon uspješnog završetka tečaja bit ćete u mogućnosti izrađivati vlastita jednostavna grafička rješenja.

Na ovom tečaju ćete naučiti:

  • izrađivati crteže i obrađivati postojeće crteže
  • rabiti boje i gradijente u crtežima
  • precrtavati crteže
  • dodavati tekst slikama i uređivati ga
  • retuširati slike
  • koristiti se filtrima za poboljšanje slika
  • izvesti slike u vektorski ili rasterski format.

Kako biste uspješno mogli pohađati ovaj tečaj, trebali biste poznavati osnove rada s računalom te rada s mapama i datotekama. Također biste trebali poznavati engleski jezik na osnovnoj razini.

Tečaj traje 16 školskih sati, a prvo održavanje planirano je u terminu od 19. do 22. studenog 2019. (utorak - petak), od 9 sati, u učionici Srce-B.

Više informacija o tečaju možete pronaći na stranici s opisom tečaja, a za dodatne informacije slobodno nam se javite na adresu edu [at] srce.hr. Prijava na tečaj obavlja se putem sustava za prijavu na tečajeve.

Slika: primjer grafike izrađene na tečaju


Izdvojena događanja Srca

stu 19

Jeste li znali da postoje alati koji vam mogu pomoći prilikom izrade i organizacije bibliografskih izvora i umetanja referenci u tekst? Da biste naučili raditi s njima, prijavite se na tečaj koji se održava u utorak, 19. 11. 2019., u 9 sati.

stu 19

Želite li naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na tečaj koji će započeti u utorak, 19. 11. 2019., u 9:00 sati. Prijave su u tijeku.

stu 22

Tijekom jednodnevnog predavanja saznajte što su to certifikati i na koje se sve načine koriste. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.