50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Hrčak - objavljeni radovi iz 500 časopisa

13. 1. 2021.

Poticanjem otvorenog pristupa radovima objavljenim u hrvatskim znanstvenim i stručnim časopisima, Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - Hrčak znatno doprinosi njihovoj globalnoj vidljivosti kao i prepoznatljivost hrvatskog istraživačkog i obrazovnog prostora u cjelini.

Hrčak se može pohvaliti i brojem uvrštenih časopisa pa je tako ovih dana kroz Hrčak postao dostupan i petstoti časopis, a radi se o časopisu SKEI–MEĐUNARODNI INTERDISCIPLINARNI ČASOPIS. Trenutno se u Hrčku nalazi više od 18.000 objavljenih sveščića te više od 231.000 objavljenih radova s cjelovitim tekstom.

Podsjetimo, Hrčak je nastao poticajem i idejom grupe informacijskih stručnjaka i knjižničara okupljenih u okviru Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva (HID), a prva inačica sustava realizirana je u razdoblju 2004. – 2006. godine u Srcu uz potporu tadašnjeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Hrčak logotip


Izdvojena događanja Srca

pro 06

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 6. prosinca 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

pro 09

Webinar "Računalni klaster Isabella - GPU, kontejneri i programske okoline" u organizaciji Srca održat će se 9. prosinca 2021., od 10 do 16 sati, putem sustava za webinare Srca.

pro 10

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 10. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

pro 14

Student ste i želite naučiti raditi s besplatnim alatima za grafički dizajn? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u utorak, 14. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

pro 15

Student ste i želite se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na besplatan tečaj koji se održava u okviru obrazovne akcije namijenjene studentima, pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca". Tečaj će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet će u srijedu, 15. prosinca 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.