Hrčak - objavljeni radovi iz 500 časopisa

13. 1. 2021.

Poticanjem otvorenog pristupa radovima objavljenim u hrvatskim znanstvenim i stručnim časopisima, Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - Hrčak znatno doprinosi njihovoj globalnoj vidljivosti kao i prepoznatljivost hrvatskog istraživačkog i obrazovnog prostora u cjelini.

Hrčak se može pohvaliti i brojem uvrštenih časopisa pa je tako ovih dana kroz Hrčak postao dostupan i petstoti časopis, a radi se o časopisu SKEI–MEĐUNARODNI INTERDISCIPLINARNI ČASOPIS. Trenutno se u Hrčku nalazi više od 18.000 objavljenih sveščića te više od 231.000 objavljenih radova s cjelovitim tekstom.

Podsjetimo, Hrčak je nastao poticajem i idejom grupe informacijskih stručnjaka i knjižničara okupljenih u okviru Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva (HID), a prva inačica sustava realizirana je u razdoblju 2004. – 2006. godine u Srcu uz potporu tadašnjeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Hrčak logotip


Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.