50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Hrčak - objavljeni radovi iz 500 časopisa

13. 1. 2021.

Poticanjem otvorenog pristupa radovima objavljenim u hrvatskim znanstvenim i stručnim časopisima, Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - Hrčak znatno doprinosi njihovoj globalnoj vidljivosti kao i prepoznatljivost hrvatskog istraživačkog i obrazovnog prostora u cjelini.

Hrčak se može pohvaliti i brojem uvrštenih časopisa pa je tako ovih dana kroz Hrčak postao dostupan i petstoti časopis, a radi se o časopisu SKEI–MEĐUNARODNI INTERDISCIPLINARNI ČASOPIS. Trenutno se u Hrčku nalazi više od 18.000 objavljenih sveščića te više od 231.000 objavljenih radova s cjelovitim tekstom.

Podsjetimo, Hrčak je nastao poticajem i idejom grupe informacijskih stručnjaka i knjižničara okupljenih u okviru Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva (HID), a prva inačica sustava realizirana je u razdoblju 2004. – 2006. godine u Srcu uz potporu tadašnjeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Hrčak logotip


Izdvojena događanja Srca

velj 01

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 1. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 10

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 10. 2. 2020., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 15

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 15. 2. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

velj 16

Želite li se upoznati s osnovama HTML-a – tehnologije za izradu web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 16. 2. 2021. u  9 sati. Prijave su u tijeku.