Hrčak predstavljen na konferenciji “Library of Science”

16. 6. 2021.

U organizaciji Interdisciplinarnog centra za matematičko i računalno modeliranje Sveučilišta u Varšavi, 15. lipnja u online okruženju održana je konferencija pod nazivom "Library of Science - development of infrastructure and resources for Open Science" s ciljem promoviranja otvorenog pristupa i otvorene znanosti. Konferencija je oraganizirana prigodom puštanja u produkciju novog sjedišta najveće poljske platforme otvorenih znanstvenih izvora „Library of Science“.

Na poziv organizatora, pomoćnik ravnatelja Srca mr. sc. Miroslav Milinović predstavio je Hrčak – portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa (PDF, 944 KB).

Na konferenciji je sudjelovalo preko 170 sudionika koji su tijekom konferencije raspravljali o potrebama i očekivanjima izdavača znanstvenih publikacija i uredništava časopisa u otvorenom pristupu. Osim toga, sudionici su imali priliku i razmijeniti vlastita iskustva vezana za izdavanje znanstvenih publikacija u otvorenom pristupu.

Predstavljanje portala Hrčak na konferenciji "Library of Science"


Izdvojena događanja Srca

svi 23

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa GIMP koji će vam biti od pomoći pri obradi slika ili drugih vrsta grafike, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022.  u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

svi 25

Webinar "Google Rapid Response (GRR) - udaljena forenzika računala" održat će se 25. svibnja 2022. od 10 do 13 sati.

lip 06

U lipnju 2022. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.