Hrčak - više od 200.000 radova s cjelovitim tekstom

18. 3. 2019.

Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa - Hrčak je sustav koji, uz ulogu središnjeg portala za pristup znanstvenim i stručnim časopisima te časopisima za popularizaciju znanosti i kulture, omogućava uredništvima uređivanje časopisa i objavu cjelovitih tekstova u otvorenom pristupu.

Hrčak je prvi puta predstavljen javnosti 7. veljače 2006. godine kada je i pušten u produkcijski rad. U narednih 13 godina Hrčak se razvio u važan i prepoznat izvor znanstvenih informacija koji na jednom mjestu okuplja više od 470 časopisa, a u veljači ove godine broj objavljenih radova s cjelovitim tekstom u otvorenom pristupu na Hrčku prešao je 200.000!

Važnost Hrčka, osim uredništva časopisa, prepoznaje i hrvatska, te međunarodna i stručna javnost, stoga portal dnevno u prosjeku posjeti preko 55.000 korisnika.

Podsjetimo, Hrčak je nastao na temelju ideje potekle iz Hrvatskog informacijskog i dokumentacijskog društva, a tehnički je realiziran i održava se u Srcu.


Izdvojena događanja Srca

tra 29

29. travnja je Dan Srca. Ove godine obilježavamo 48 godina od osnutka Srca.

svi 06

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 6. 5. 2019. u 9 sati. Prijave su u tijeku.