Informacije o sustavu Merlin i sustavu za webinare

16. 3. 2020.

Cijenjeni korisnici,

Sustav za e-učenje Merlin uredno radi iako je značajno povećan broj korisnika i u njemu je moguće organizirati nastavu koja omogućava postavljanje nastavnih sadržaja u različitim formatima, komunikaciju sa studentima (sinkronu i asinkronu), predaju zadaća, timski rad studenata, testove za samoprovjeru kao i provođenje vrednovanja u online okruženju.

Trenutno je izuzetno veliki broj pojedinačnih zahtjeva za otvaranje e-kolegija stoga molimo za strpljenje, sve zahtjeve obradit ćemo što je prije moguće.

Ustanove koje su institucijski korisnici sustava Merlin mogu otvaranje e-kolegija i upis nastavnika i studenata odraditi putem veze Merlin-ISVU vrlo jednostavno.

Ujedno, molimo da koristite pripremljene upute koje smo objavili na stranicama Centra za e-učenje, a koje Vam mogu pomoći da, u što kraćem roku, započnete s izvođenjem nastave online.

Srce kao sustav za webinare koristi komercijalni sustav Adobe Connect i za njega ima određeni broj licenci. S obzirom na situaciju imamo izuzetno veliki broj zaprimljenih zahtjeva za korištenje soba za webinare. Zahtjeve nastojimo obraditi što brže, no moramo naglasiti  da nije moguće osigurati da svi zainteresirani mogu koristiti webinare u isto vrijeme s obzirom na licence koje Srce ima.

Stoga preporučamo da većinu nastave organizirate u sustavu za e-učenje Merlin.


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.