Ingram Olkin u Zagrebu

19. 9. 2011.

Pozivamo vas na predavanje Ingrama Olkina, dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Srca, koje će se održati u ponedjeljak, 26. rujna 2011. godine u 16 sati u organizaciji Sveučilišnog računskog centra i Matematičkog odsjeka PMF-a. Predavanje pod nazivom "Heterogeneity, Diversity, and Inequality: Heterogeneity in Medicine, Diversity in Ecology, Inequality in Economics" održati će se u sklopu Seminara za teoriju vjerojatnosti, u dvorani 004 u prizemlju ("mali amfiteatar") na Matematičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, Bijenička 30.

Predavač je jedan od najpoznatijih svjetskih statističara Ingram Olkin, professor emeritus Sveučilišta Stanford, stručnjak za mnoga podučja statistike kao što su multivarijatna analiza, meta-analiza, obrazovanje u području statistike, teorija majorizacije… Više o predavaču možete pročitati na stranici http://www-stat.stanford.edu/people/faculty/olkin/. Predavanje je otvoreno za sve. Osobe koje dolaze automobilom mogu se parkirati na parkingu ispred Matematičkog odsjeka, ali i parkingu Kemijskog i Geološkog odsjeka PMF-a koji je znatno veći.

Organizatori događanja i sponzori dolaska profesora Olkina su Sveučilišni računski centar Srce i Matematički odsjek PMF-a.

Sudjelovanjem u organizaciji ovog predavanja završava se niz stručnih događanja kojim je Srce obilježilo 40. godišnjicu od osnutka.

Izdvojena događanja Srca

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.