50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Intervju s Tonyjem Batesom o budućnosti obrazovanja

4. 6. 2021.

Povodom 30. obljetnice organizacije European Distance and E-learning Network EDEN čiji je Srce dugogodišnji član, pomoćnica ravnatelja Srca i predsjednica organizacije EDEN, dr. sc. Sandra Kučina Softić, razgovarala je s Tonyjem Batesom, svjetskim stručnjakom u području e-učenja i autorom mnogih knjiga koje su pomogle visokim učilištima i nastavnicima pri implementaciji e-učenja u obrazovni proces.

Teme razgovora bile su budućnosti obrazovanja, utjecaj pandemije na obrazovanje i je li učionička nastava prošlost. Bates komentirao je kako se promjene u obrazovanju događaju već duže vrijeme jer se tehnologije stalno razvijaju te utječu, ne samo na obrazovanje, nego i na digitalnu ekonomiju i na vještine i kompetencije koje su potrebne radnicima i građanima. Pandemija je još više potaknula taj proces koji se već odvija, ali i ukazala na važnost podrške nastavnicima kao i na njihovo usavršavanje i u IKT-u i u digitalnoj pedagogiji. Posebice je važno inicijalno obrazovanje sveučilišnih nastavnika i kontinuirano usavršavanje kako bismo bili otvoreni prema novim metodama poučavanja i znali ih implementirati. Na kraju je Bates istaknuo da više nije pitanje učionička ili online nastava nego, kako kombinirati obje da bi se studentima omogućilo najbolje iskustvo učenja.

Intervju u trajanju 16:23 minute pogledajte na službenom YouTube kanalu organizacije EDEN.

Razgovor Tony Bates, YouTube

 


Izdvojena događanja Srca

ruj 24

Želite li se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Audacity, namijenjenog snimanju i obradi zvuka? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 24. rujna 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku!

lis 05

Ako se želite naučiti služiti programom Excel kako biste izradili i uredili svoje proračunske tablice, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 5. listopada 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku. 

lis 06

Trebate li pomoć kod uporabe programa Word prilikom oblikovanja seminarskog ili nekog drugog rada tijekom studija? Prijavite se na radionicu koja se održava u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u srijedu, 6. listopada 2021., s početkom u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lis 11

Želite se upoznati s osnovnim pojmovima u vezi razumijevanja rada u WordPressu? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju i uz vodstvo predavača, a započet  će u ponedjeljak, 11. listopada 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lis 14

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u četvrtak, 14. listopada 2021., s početkom u 15 sati. Prijave su u tijeku.