50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Intervjui s vodećim europskim stručnjacima u području otvorene znanosti

23. 4. 2021.

EOSC logo

U godini u kojoj obilježava 50 godina svog djelovanja, Srce je započelo i s prvim aktivnostima koordiniranja nacionalnih inicijativa za otvorenu znanost i izgradnje hrvatskog oblaka za otvorenu znanost. Naime, Srce je odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja postalo mandatna organizacija Republike Hrvatske u Udruženju EOSC (engl. European Open Science Cloud) čija se osnivačka skupština održala u prosincu 2020. godine. Tim povodom smo razgovarali s prvim predsjednikom Udruženja EOSC, Karelom Luybenom i ravnateljem "Digitalne izvrsnosti i infrastrukture za znanost", Europska komisija, Thomasom Skordasom. Razgovori na hrvatskom jeziku objavljeni su i u najnovijem broju biltena Srce novosti (PDF, 4 MB).

Kao vodeća ustanova za izgradnju nacionalnih e-infrastruktura i usluga za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu te aktivan sudionik i partner na europskim projektima za otvorenu znanost, Srce je temi „Inicijative za otvorenu znanost“ posvetilo i tematski blok na stručnoj konferenciji Srce DEI 2021 ujedno i konferenciji projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak koja će se održati 28. i 29. travnja virtualno. Prijavite se i saznajte najnovije informacije u tom području.


Izdvojena događanja Srca

lip 14

Želite li naučiti izraditi "moćne" prezentacije uporabom programa PowerPoint, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će započeti u ponedjeljak, 14. 6. 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

lip 16

16. lipnja organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

lip 18

Ako se želite upoznati s osnovnim mogućnostima programa Excel, prijavite se na radionicu koja će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Radionica će se održati u petak, 18. 6. 2021., s početkom u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 23

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a - tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 23. 6. 2021. u 9 sati. Prijave su u tijeku.

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u ponedjeljak, 28. 6. 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.