ISVU REST API - Preglednik informacijskih sustava ovlaštenih za spajanje na ISVU

4. 11. 2015.

U produkciju je puštena nova verzija ISVU REST API-ja koja sadrži i javni Preglednik informacijskih sustava ovlaštenih za spajanje na ISVU, dostupan na adresi https://www.isvu.hr/api/preglednik/. Visoka učilišta mogu samostalno objaviti svoja programska rješenja temeljena na ISVU REST API-ju. Upute za objavu nalaze se na adresi https://www.isvu.hr/upute/x/boIk. Kroz Preglednik su, nakon objave, dostupni sljedeći podaci o pojedinom informacijskom sustavu:

  • Kratica, kratki i dugi opis
  • Vlasnik
  • URL
  • Kontakt e-mail i telefon
  • Tip
  • Preporuke (kod višeinstitucijskih sustava)
  • Ključne riječi (do 10 ključnih riječi)

Preglednikom želimo olakšati i potaknuti korištenje gotovih programskih rješenja, realiziranih i implementiranih na raznim visokim učilištima. Visoka učilišta sada mogu samostalno objaviti koja programska rješenja žele ponuditi ostalim visokim učilištima. U sustavu ISVU trenutno je evidentiran 121 informacijski sustav koji koristi ISVU REST API, a to uključuje i one u razvoju. Slika: "Preglednik informacijskih sustava ovlaštenih za spajanje na ISVU" Preglednik informacijskih sustava ovlaštenih za spajanje na ISVU

Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.