Ivan Marić u upravi organizacije GEANT Association

17. 12. 2014.

Na sastanku Glavne skupštine GÉANT Association u Zagrebu koja je održana 10. i 11. prosinca 2014. godine Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca, izabran je kao predstavnik CARNet-a u novoj upravi organizacije GÉANT Association.

GÉANT Association, koji je formalno uspostavljen 7. listopada na sastanku u Berlinu, formiran je reorganizacijom TERENA-e i DANTE-a, a kao odgovor na zahtjev zajednice europskih akademskih i istraživačkih mreža za uspostavom jedinstvene upravljačke strukture.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici gotovo svih nacionalnih akademskih i znanstveno-istraživačkih mreža iz Europe koje sudjeluju u projektu GÉANT. Na skupštini je za Predsjednika uprave na dvije godine izabran Piere Bruyère iz belgijske mreže Belnet, a u upravu je, također na rok od dvije godine, uz Ivana Mariće izabrana Sabine Jaume-Rajaonia iz francuskog RENATER-a.

Povjerenje za jednogodišnji mandat u upravi dobili su Erwin Bleumink (SURFnet), Marko Bonač (ARNES) i Alberto Pérez (RED.es/RedIRIS), a za trogodišnji Christian Grimm (DFN)

Osim sastanka Glavne skupštine na kojoj je potvrđen godišnji plan rada i proračun  organizacije GÉANT Association's Cambridge office (GÉANT Ltd. - prethodni DANTE) održani su i sastanci organizacija GN3plus Assembly i NREN PC.

Srce je osiguralo tehničku podršku za sastanak Glavne skupštine organizacije GÉANT Association na način da je sudionicima događanja omogućilo pristup Internetu putem usluge eduroam.

Više informacija možete pronaći na adresi: http://www.terena.org/news/fullstory.php?news_id=3770&pearmail=1.

Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.