Izašao je 93. broj časopisa Srce novosti

15. 3. 2023.

Srce novosti br 93, PDF, 25 MB

Sadržaj 93. broja časopisa Srce novosti donosi uglavnom teme posvećene godišnjoj konferenciji Srca - Dani e-infrastrukture Srce DEI 2023 koja će se održavati od 28. do 30. ožujka 2023. Ove godine konferencija Srce DEI je završna konferencija projekta Hrvatski zananstveni i obrazovni oblak HR-ZOO te dio tema pokriva i novosti vezane uz taj značajan infrastrukturni projekt.

U Novostima donosimo opširan tekst koji pojašnjava koje su to usluge u katalogu HR-ZOO-a, kome su namijenjene i na kojim se resursima zasnivaju. Ravnatelj Srca dao je svoj osobni osvrt na projekt HR-ZOO, od njegovih izazovnih početaka do završetka radova, te viziju za nastavak i nadogradnju znanstvenog oblaka u skorijoj budućnosti.

U broju 88 Srce novosti upoznali smo vas s našim e-znanstvenicima i sada, godinu dana nakon početka njihova rada, ponovno smo ih zamolili da nam ispričaju svoje priče i iskustva u radu sa znanstvenicima na Isabelli.

U Novostima smo obradili još jednu zanimljivu temu o kojoj ćemo govoriti na konferenciji Srce DEI 2023, a to je uloga digitalnih tehnologija u osiguravanju pristupačnosti digitalnih nastavnih materijala za studente s invaliditetom.

Pripremili smo za vas i pregled svih novih projekata u kojima Srce s partnerima sudjeluje te ukratko opisali što ćemo na tim projektima raditi u iduće 2 do 3 godine.

Komentar broje ovaj put dolazi iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i donosi osvrt na nedavno usvojenu Strategiju digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine.

Srce podržava bespapirno poslovanje i jedan od koraka je i prelazak na online izdanje Srce novosti (PDF, 25 MB).

Pretplatite se na online izdanje Srce novosti.


Izdvojena događanja Srca

Ožu 28

Srce od 28. do 30. ožujka 2023. organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2023, ujedno i završnu konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO. 

lip 01

U lipnju 2023. organiziramo nacionalnu konferenciju korisnika sustava za e-učenje Moodle.

ruj 01

U rujnu/listopadu 2023. održavamo Tjedan Centra za e-učenje - niz radionica i tečajeva za nastavnike.

lis 01

Međunarodni Tjedan otvorenog pristupa (Open Access Week) ove godine obilježava se u listopadu 2023.

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.