Izašle su Srce novosti br. 88

4. 3. 2022.

Srce novosti br. 88 u elektroničkom obliku (PDF, 11 MB)Prvi ovogodišnji broj Srce novosti izlazi s novim i promijenjenim izgledom i proširenim i ponešto izmijenjenim sadržajem. Novosti i dalje imaju svoje tradicionalne teme iz područja znanosti, e-infrastruktura, digitalnih tehnologija i obrazovanja, ali ćemo uvoditi i nove teme.

Osim promjena u tiskanom izdanju promjenu je doživjelo i naše digitalno izdanje. Do sada ste Srce novosti mogli digitalno pregledavati samo u klasičnom PDF formatu. Od ovog broja ta je mogućnost i dalje ostala, ali cijeli broj časopisa možete pogledati i pročitati i u novom interaktivnom PDF izdanju (3 MB). Nadamo se da će vam se ta nova mogućnost svidjeti i da ćete uživati u čitanju časopisa Srce novosti i online.

U ovom broju donosimo izvještaj o radovima na uređenju podatkovnog centra HR-ZOO ZG1 u zgradi Srca (str. 10 / digitalno izdanje str. 6), predstavljamo e-znanstvenike (str. 15 / digitalno izdanje str.8), a o 50 godina dugoj tradiciji obrazovnih aktivnosti u Srcu pročitajte na stranici 22 (digitalno izdanje str. 12). Komentar ravnatelja Srca Ivana Marića pod naslovom „Bez zajedničke intenzivne suradnje nema napretka“, potražite na stranici 6 (digitalno izdanje str. 4).

Iz sadržaja još izdvajamo najavu konferencije Srce DEI 2022 (str 25/ digitalno izdanje str. 13), te najavu konferencije CRIS 2022 (str. 26 / digitalno izdanje str. 14).

Preuzmite Srce novosti u klasičnom PDF izdanju (11 MB).

Pretplatite se na tiskano izdanje Srce novosti.


Izdvojena događanja Srca

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 28. lipnja 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.