Izašle su Srce novosti br. 89

18. 5. 2022.

Srce novosti br 89, PDF, 2,5 MBIzašao je drugi ovogodišnji broj Srce novosti s novim i promijenjenim izgledom te proširenim i ponešto izmijenjenim sadržajem. Novosti i dalje imaju svoje tradicionalne teme iz područja znanosti, e-infrastruktura, digitalnih tehnologija i obrazovanja, ali ćemo uvoditi i nove teme.

Osim promjena u tiskanom izdanju promjenu je doživjelo i naše digitalno izdanje. Do sada ste Srce novosti mogli digitalno pregledavati samo u klasičnom PDF formatu. Od prošlog broja cijeli broj časopisa možete pogledati i pročitati i u novom interaktivnom PDF izdanju (2,5 MB).

Novi broj je većinom posvećen konferenciji Srce DEI 2022.

Osvrt na središnji dio konferencije, Forum čelnika ustanova u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, piše dr. sc. Zoran Bekić. Donosimo vam i razgovor s Paolom Budronijem, predsjednikom Izvršnog odbora e-IRG-a, koji kaže da je "E-infrastruktura pokretač i podupirač digitalne i zelene tranzicije".

U rubrici Članci informirajte se o planu upravljanja istraživačkim podacima Hrvatske zaklade za znanost, a u rubrici Vijesti iz zajednice saznajte nešto više o novom programu Europske unije "Digitalna Europa".

Pretplatite se na tiskano izdanje Srce novosti.


Izdvojena događanja Srca

lip 28

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj započinje u utorak, 28. lipnja 2022., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

srp 04

Webinar "Registracije v4 sučelja u OpenAIRE-u za urednike repozitorija u sustavu Dabarodržat će se 4. srpnja 2022. od 10 do 10:45 sati.