50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Izašlo je novo izdanje biltena Srca - Novosti br. 73

12. 9. 2018.

Izašao je jesenski broj Srce novosti.

Glavna tema  73. broja je potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za izgradnju Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka.

  • Megaoblak za budućnost znanosti i obrazovanja u RH, piše: Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca i voditelj projekta HR-ZOO
  • Projektu dodijeljena bespovratna sredstva za realizaciju, piše: Sandra Razbornik, voditeljica Ureda za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju
  • HR-ZOO u slikama i brojkama, pripremili: Sandra Razbornik, voditeljica Ureda za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju i Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Srca i voditelj projekta HR-ZOO

Od ostalih vijesti izdvajamo:

  • FAIR Data u Dabru, piše: Ljiljana Jertec, članica tima Dabar
  • Pohrana audiovizualne građe u Dabar, piše: Ljiljana Jertec, članica tima Dabar
  • Projekt ReOPEN: Ostvareni ciljevi projekta, piše: Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima
  • Međunarodna suradnja: Počinje suradnja na tri nova projekta, pišu: Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja za obrazovanje i podršku korisnicima i Vlatko Grabovica, Ured za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju
  • Novi tečaj: Tečaj o autorstvu, citiranju i plagiranju

Ne zaboravite:

Od 25. svibnja 2018. na snazi je  Opća uredba o zaštiti osobnih podataka.
Srce Novosti su besplatni službeni bilten Sveučilišnog računskog centra putem kojeg Srce obavještava članove akademske zajednice i druge potencijalne korisnike o svojim uslugama.
Na taj način Srce ispunjava svoju obavezu da usluge koje se financiraju javnim sredstvima učini dostupnima i poznatima što širem krugu potencijalnih korisnika.

Tiskani primjerak možete preuzeti u zgradi Srca, a elektroničku verziju na ovoj poveznici.


Izdvojena događanja Srca

tra 19

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 19. travnja 2021., u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

tra 28

Srce 28. i 29. travnja organizira stručnu konferenciju Srce DEI 2021, ujedno i konferenciju nacionalnog strateškog projekta HR-ZOO, koja će se održati virtualno.

svi 03

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 3. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.

svi 10

Želite li naučiti služiti se programom Access i kreirati baze podataka? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 10. svibnja 2021., u 9 sati. Prijave su u tijeku.

svi 25

Ako se želite upoznati s naprednim mogućnostima rada u programu Excel i unaprijediti svoje znanje o proračunskim tablicama, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u utorak, 25. svibnja 2021., u 17 sati. Prijave su u tijeku.