Još jedna praktična uputa iz Srca vezano uz održavanje pismenih ispita online

3. 4. 2020.

Prelazak u potpunosti na nastavu na daljinu za sve je veliki izazov, i nastavnike i studente i ustanove. Oni koji su već koristili prednosti tehnologija i alata e-učenja, lakše su se snašli, dok je za dio nastavnika prvi susret s online nastavom zaista veliki izazov.

Centar za e-učenje Srca već 13 godina radi na sustavnoj podršci ustanovama u sustavu obrazovanja u implementaciji e-učenja u proces poučavanja i učenja. U ovoj izazovnoj situaciji, kada nas je pandemija natjerala na rad od kuće, na svima nama je obveza osigurati da se nastava i u sustavu visokog obrazovanja uredno održava.

Osim niza preporuka za rad na daljinu koje je izradio Centar za e-učenje, pripremili smo i upute za održavanje testova u online okruženju koristeći sustav Merlin ili svoju instalaciju sustava Moodle.

Uz ove preporuke podsjećamo da su nastavnicima dostupni i online tečajevi Napredni rad u sustavu Merlin – pitanja i testovi, te Napredni rad u sustavu Merlin – Ocjenjivanje te niz drugih online tečajeva koji im mogu pomoći u pripremi i održavanju nastave online kao i u kontinuiranom praćenju napretka studenata i njihovom vrednovanju. Osim online tečajeva, tu su i priručnici, pa je tako u digitalnom priručniku za rad sa sustavom Merlin detaljno opisano kako izraditi testove, te pripremiti bazu pitanja.

Uz to, Centar za e-učenje Srca redovito odgovara na stotine upita korisnika telefonom i putem elektroničke pošte nastojeći svakom od njih pomoći da se što lakše snađe u novom okruženju i svoju nastavu organizira na zadovoljstvo svih. U ovom trenutku na sustavu za e-učenje Merlin otvoreno je 21.563 e-kolegija visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj, u okviru kojih nastavu drži 8.548 nastavnika za 74.384 studenata.

Upute za održavanje testova u sustavu Merlin (Moodle)


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.