Konferencija Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II

23. 10. 2019.

U Srcu se 4. i 5. studenog 2019. godine održava međunarodna konferencija „Digital Art History – Methods, Practices, Epistemologies II“.

Suorganizatori konferencije su Institut za povijest umjetnosti i Sveučilišni računski centar Srce. Konferencija je namijenjena istraživačima i stručnjacima koji se bave transdisciplinarnim istraživačkim inicijativama i koji su zainteresirani za razmatranje novih metodoloških, analitičkih i teoretskih saznanja iz područja digitalne povijesti umjetnosti.

Konferencija u Srcu uvod je u DARIAH tjedan. 

DARIAH-EU - konzorcij istraživačkih infrastruktura za umjetnost i humanistiku ove godine prvi puta svoj godišnji susret upravnih i koordinacijskih tijela organizira u Hrvatskoj. Hrvatska je jedna od 15 država utemeljiteljica ove paneuropske mreže, a DARIAH-HR okuplja više od 30 partnerskih ustanova iz Hrvatske, među kojima je i Srce.

Nakon konferencije 6. studenoga slijedi završna konferencija DARIAH-ovog projekta DARIAH ERIC Sustainability Refined - DESIR, te službeni sastanci DARIAH tijela koji će se održavati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Dvije nove DARIAH-ove međunarodne radne skupine u nastajanju - Theatralia i Digital Art, Art history and Technology - u auli Sveučilišta u Zagrebu 7. studenoga od 16 sati održat će inicijalne sastanke koji će biti otvoreni svima zainteresiranima, uz prethodnu najavu.

Petak, 8. studenoga dan je posvećen proslavi 10. godišnjice Digitalne knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji će završiti okruglim stolom Politike i prakse digitalne kulture: prema koordiniranom suradničkom modelu. Paralelno će u prostorima knjižnice HAZU održavati i sastanak/radionica DARIAH radne skupine Ethics and Legality in the Digital Art and Humanities.

Više informacija o konferenciji.

Više o DARIAH tjednu.

vizual konferencije Digital Art History


Izdvojena događanja Srca

Trenutno nema događanja.