Konferencija Srce DEI 2023 održavat će se od 28. do 30. ožujka 2023.

22. 11. 2022.

Sveučilišni računski centar i u 2023. organizira godišnju konferenciju Dani e-infrastrukture Srce DEI. Nakon uspješno održane konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2022 koju je pratilo više od četiri stotine sudionika, naše iduće izdanje konferencije Srce DEI organiziramo od 28. do 30. ožujka 2023. godine, u prostorijama Mozaik Event Centra u Zagrebu i Sveučilišnog računskog centra.

Godišnja konferencija Srce DEI mjesto je susreta korisnika novih tehnologija, znanstvenika, nastavnika, IT stručnjaka, kao i donositelja odluka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske. Konferencija je potvrda usmjerenosti Srca na izgradnju mostova suradnje prema ključnim dionicima sustava znanosti i visokog obrazovanja u Hrvatskoj, ali i u Europi.

Konferencija Srce DEI 2023 ujedno je i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) kojim se uspostavlja nova generacija nacionalne e-infrastrukture. Organizacijom konferencije Srce DEI 2023 predstavit ćemo doprinos projekta HR-ZOO sustavu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a bavit ćemo se i temama kao što su napredno računanje, upravljanje podacima, e-učenje, informacijski sustavi, otvorena znanost i virtualni kampusi.

Na konferenciji Srce DEI 2023 planiramo predstavljanja u obliku poster-prezentacija, a detaljnije informacije i poziv za prijavu poster-prezentacija slijede u tjednima pred nama.

U svojim kalendarima zabilježite kraj ožujka za druženje sa Srcem!

Kako je bilo na ovogodišnjoj konferenciji Srce DEI 2022 pogledajte u videu.

Srce DEI 2022


Izdvojena događanja Srca

pro 07

Ove godine 7. prosinca obilježavamo Dan e-učenja.

pro 12

U anketi koju je Sektor za napredno računanje proveo među korisnicima, znanstveni softver Mathematica je jedan od najpopularnijih izbora pa zbog toga Wolfram Mathematica i Srce za sve zainteresirane organiziraju trodnevnu online radionicu o korištenju ovog znanstvenog softvera. Broj prisutnih na radionici je ograničen.