50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Konferencija za novinare: softveri za provjeru autentičnosti radova

29. 1. 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar (Srce) održali su u srijedu, 29. siječnja 2020. konferenciju za novinare na kojoj su predstavili softvere za provjeru autentičnosti radova. Na konferenciji za novinare sudjelovale su ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima.

Na inicijativu Srca, koje je preuzelo zadaću distribucije i koordinacije korištenja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je financijska sredstva za nabavu licencija za korištenje softvera za provjeru autentičnosti. Navedene licencije nabavljene su za potrebe javnih visokih učilišta Republike Hrvatske. Nabavu je provelo Srce, a nabavi su prethodile detaljne analize softvera za provjeru autentičnosti dostupnih na tržištu.

Detalje i izjave s konferencije potražite u članku na stranici Pressrooma Srca.

Konferencija za novinare: softveri za provjeru autentičnosti radova

Slika: ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak, dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Anja Đurđević, članica tima za softvere za provjeru autentičnosti Srca na konferenciji za novinare


Izdvojena događanja Srca

Ožu 08

Ako žele nadograditi i upotpuniti svoje znanje i postati izvrstan korisnik programa Excel, prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u ponedjeljak, 8. 3. 2021. u 16:30 sati. Prijave su u tijeku.

Ožu 10

Želite li se upoznati s osnovama CSS-a – tehnologije za oblikovanje web-stranica? Prijavite se na tečaj koji će se održati u online okruženju, uz vodstvo predavača. Tečaj će započeti u srijedu, 10. 3. 2021. u 9:00 sati. Prijave su u tijeku!

Ožu 22

Pohađanjem ovog tečaja steknite znanja i vještine uporabe jezika R za analizu i vizualizaciju podataka. Tečaj počinje u ponedjeljak, 22. 3. 2021. u 13:00 sati.