Konferencija za novinare: softveri za provjeru autentičnosti radova

29. 1. 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilišni računski centar (Srce) održali su u srijedu, 29. siječnja 2020. konferenciju za novinare na kojoj su predstavili softvere za provjeru autentičnosti radova. Na konferenciji za novinare sudjelovale su ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima.

Na inicijativu Srca, koje je preuzelo zadaću distribucije i koordinacije korištenja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je financijska sredstva za nabavu licencija za korištenje softvera za provjeru autentičnosti. Navedene licencije nabavljene su za potrebe javnih visokih učilišta Republike Hrvatske. Nabavu je provelo Srce, a nabavi su prethodile detaljne analize softvera za provjeru autentičnosti dostupnih na tržištu.

Detalje i izjave s konferencije potražite u članku na stranici Pressrooma Srca.

Slika: ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak, dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca i Anja Đurđević, članica tima za softvere za provjeru autentičnosti Srca na konferenciji za novinare


Izdvojena događanja Srca

svi 11

Ovladajte naprednom administracijom Linux poslužitelja. Tečaj Linux akademije počinje 11. 5. 2020. u 17 sati. Prijave su u tijeku.